Kdo bo v naslednji sezoni vodil slovenske skakalke?

Smučarski skoki 28. Mar 20237:46 2 komentarja

Medtem ko se najboljši skakalci oziroma letalci sveta pripravljajo na zaključek svetovnega pokala v Planici, so smučarske skakalke s sezono že zaključile. Slovenska reprezentanca je v tej zimi dosegla nekaj dobih rezultatov, a zaostala za visokimi pričakovanji, ki so jih postavili na začetku sezone. Trener Zoran Zupančič priznava, da je njegova nadaljnja usoda (znova) nejasna.

14 stopničk v svetovnem pokalu, a le četrto mesto v pokalu narodov in domače svetovno prvenstvo brez posamične medalje. To je zelo na hitro povzetek letošnje sezone slovenskih smučarskih skakalk. Trener ženske reprezentance Zoran Zupančič priznava, da so bili kljub nekaterim dobrim rezultatom, ko je sezono v zadnjih mesecih “reševala” Ema Klinec, slovenski apetiti še višji.

“Letos so bila pričakovanja velika, na koncu pa vsega tega nismo uresničili, zato smo vsekakor padli pod rezultatski pritisk. Tudi s tega stališča je bila sezona težka,” je v pogovoru za nacionalno televizijo razmišljal prvi mož slovenskih ženskih skokov.

Sezono je “reševala” Ema Klinec. Foto: profimedia

Letos nismo delali kot ekipa

Razlogov za slabšo sezono je precej. Od poškodb in bolezni Nike Križnar do grdega padca in poškodbe kolena Urše Bogataj, ki se bo v naslednjih mesecih srečala z lepimi izzivi materinstva in je vsaj naslednjo sezono (ali dve) zagotovo ne bo v svetovnem pokalu. Bo ob številnih namigih o slabših odnosih znotraj ekipe slovensko reprezentanco zapustil tudi Zupančič?

“Narediti bomo morali neko trenažno skupino. Letos je bila ohromljena in nehomogena, nekaj je mladink, zelo veliko je bilo bolezni in poškodb. Treningi so bili zato zelo ohromljeni. Navajeni smo bili delati kot ekipa in tega letos ni bilo. Glavno besedo o tem, ali bom še glavni trener, imajo najprej dekleta in seveda vodilni na Smučarski zvezi Slovenije,” je za RTV razmišljal 47-letnik.

Spomnimo, Zupančič je bil že lani po svojem odstopu na izhodih vratih ženske skakalne reprezentance, a je nato vendarle našel skupni jezik s Smučarsko zvezo Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje