Primož Roglič zmagovalec dirke po Burgosu! (VIDEO)

Kolesarstvo 19. Avg 202316:47 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na zahtevni, zadnji etapi dirke po Burgosu, ki se ja po 160 km končala s težkim vzponom na Lagunas de Neila, z zmago zanesljivo potrdil skupno zmago.

V zaključnem vzponu posebne kategorije (7 km s povprečnim naklonom 8,5 odstotka) je ves čas nadzoroval konkurenta Adama Yatesa (UAE Emirates) in Aleksandra Vlasova (Bora-Hansgrohe), v zadnjih metrih pa je brez težav, vsaj tako je bilo videti, po kratkem pospeševanju prvič prečkal ciljno črto in tako na najlepši način potrdil skupno zmago dirke po Burgosu. Slovenski as je imel na koncu 39 sekund prednosti pred Rusom in še tri več pred Britancem, ki je bil na današnji etapi drugi.

Mimo Yatesa je švignil kot blisk:

Roglič, ki je tako potrdil odlično formo pred začetkom dirke po Španiji, je tako še dopolnil zbirko zmag na več etapnih dirkah. Kisovčan je pred tem slavil na Giru, na Vuelti kar trikrat, najboljši pa je bil tudi na dirki Tirreno-Adriatico, na dirki po Baskiji, dobil je tudi Romandijo, dirko po Dofineji, dirko Pariz-Nica, dirko po Kataloniji ter tudi dirko UAE in dirko po portugalskem Algavreju.

Dobil, kar je iskal

“Dan je bil spet vroč, a počutil sem se odlično. Naši fantje so ves dan nadzirali etapo, na koncu pa “gas do konca” na vzponu,” Rogliča po tekmi povzema spletna stran cyclingnews. “Tekma je bila zelo dobra, da sem dobil tiste nekaj potrebne intenzivnosti v noge. Seveda sem vesel tudi zmage. A sem sem prišel, da dobim še tiste zadnje potrebne občutke, seveda pa so bile etape težke in bilo je izjemno vroče. Zdaj čakam Vuelto,” je še dejal slovenski šampion.

Dirka po Španiji se začenja že čez nekaj dni, in sicer 26. avgusta z ekipnim kronometrom po Barceloni.

Roglič bo imel v boju za 4. skupno zmago na Vuelti hudo konkurenco, saj bo njegov Jumbo-Visma v Španijo pripeljal tudi zmagovalca Toura Jonasa Vingegaarda, v Španiji pa imajo resne načrte tudi lanski zmagovalec Remco Evenepoel, Geraint Thomas in Pogačarjev klubski kolega Joao Almeida.

Rezultati 5. etape dirke po Burgosu:

Results powered by FirstCycling.com

Več sledi …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!