Po dobrodelni sredi bo Pogačar svoj račun olajšal za več deset tisoč evrov

Kolesarstvo 24. Avg 20239:27 2 komentarja
Tadej Pogačar
Foto: Aleš Fevžer

Tadej Pogačar se je v sredo popoldne mudil na Kongresnem trgu, kjer je družil z navijači. Dogodek je imel dobrodelno noto, saj je prvi kolesar sveta za vsak avtogram in za vsako fotografijo iz lastnega žepa namenil deset evrov za žrtve katastrofalnih poplav. Znane so prve številke - koliko bo 24-letnik iz Klanca pri Komendi namenil prizadetim?

Podpis ali fotografija Tadeja Pogačarja je za ljubitelje kolesarstva neprecenljiva. Toda v sredo popoldne sta imela oba spominka ceno zastavljeno pri desetih evrih. Prvi kolesar sveta se je namreč na katastrofalne poplave v začetku avgusta odzval s posebno dobrodelno akcijo, v katero je vstopil z začetno donacijo 10.000 evrov. Za vsak avtogram ali ‘selfie’ pa je vsoti prištel še dodatnih deset evrov.

Na dogodku, ki je trajal več kot uro in pol, obiskovalci pa so za kratko druženje s Pogačarjem čakali v dolgi vrsti, se je po podatkih Kolesarske zveze Slovenije zbralo 4500 ljudi. Dobitnik bronaste kolajne z nedavnega svetovnega prvenstva je podelil 1793 podpisov, še 1214-krat pa je s svojimi privrženci poziral na fotografiji. Skupno torej 3007 dobrodelnih potez, kar ob množenju z desetimi evri pomeni 30.070 iz lastnega žepa. Ko k temu dodamo še začetno donacijo, bo Pogačar torej žrtvam uničujočih poplav namenil nekaj več kot 40 tisoč evrov.

Ob tem je Pogačarjeva ekipa zbirala tudi prostovoljne prispevke navijačev, skupna vsota po sporočilu Kolesarske zveze Slovenije znaša 7.484,01 evra. Po dobrodelni sredi bo tako prizadetim v vodni ujmi na voljo skoraj 50 tisoč evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje