Tenis Slovenija našla novo lokacijo za postavitev osrednjega igrišča

Tenis 1. Sep 202311:59 0 komentarjev
Kaja Juvan; FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Po kratkem stiku z Zavodom za varstvo kulturne dediščine (ZVKSD) in rdečo lučjo za postavitev osrednjega igrišča v Parku zvezda je Tenis Slovenija našla novo lokacijo za organizacijo glavnih dvobojev na prihajajočem WTA turnirju serije 125.

Kljub prvotno drugačnim namigom krovna organizacija danes začenja s postavitvijo osrednjega igrišča na Trgu republike.

“Obveščamo vas o spremembi osrednjega prizorišča za prihajajoči profesionalni ženski teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Centralno igrišče, poimenovano po teniški legendi Mimi Jaušovec, ki je bilo prvotno načrtovano na Kongresnem trgu, natančneje v Parku Zvezda, smo prestavili na Trg republike,” so danes sporočili s Tenis Slovenija.

“Pri organizaciji tako velikih projektov je skoraj neizogibno, da ne naletimo na nepričakovan izziv, ki je bil v danem primeru soglasje ZVKSD. Pridobili smo ga za prizorišče na Trgu republike, ki bo poleg športnega parka Tivoli, letos med 11. in 17. septembrom, osrednje prizorišče profesionalnega teniškega turnirja,” še dodajajo.

Projekt je stekel; FOTO: osebni arhiv

Na turnirju bodo v glavnem delu tekmovanja nastopile minimalno štiri slovenske teniške igralke. Tamari Zidanšek, Kaji Juvan in Veroniki Erjavec se bo pridružilo še vsaj eno dekle, ki bo od Tenis Slovenija prejelo t.i. “wildcard”, tri posebna vabila pa si Slovenke lahko obetajo še za kvalifikacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!