Okrepitev pod radarjem: Nigerijca je lovilo ‘pol Balkana’

Nogomet 1. Sep 202311:00 > 11:04 0 komentarjev
Foto: NK Olimpija Ljubljana

Za NK Olimpija Ljubljana je bil včerajšnji dan izjemno pester. Medtem ko je člansko moštvo v Bakuju proti Qarabagu izpadlo v kvalifikacijah za ligo Evropa in bodo zmaji igrali v konferenčni ligi, je imel v domovini veliko dela športni direktor Goran Boromisa. Zeleno-beli so tako samo včeraj predstavili kar tri novince, v lovu na Petra Agba pa so prehiteli tudi nekatere resne konkurente iz regije.

V četrtkovem popoldnevu je iz zmajevega gnezda vendarle prišla vest, ki so jo navijači zeleno-belih tako težko čakali. Olimpija je javnosti predstavila nestrpno pričakovano okrepitev, iz Aluminija se je v slovensko prestolnico preselil mladi slovenski reprezentant Marko Brest, v bitki za njegov podpis pa so zmaji prehiteli tudi velike rivale iz Maribora.

Ker je poleg Bresta je v zmajevem gnezdu včeraj pristal tudi občasni srbski reprezentant Marko Mijailović, je bil podpis pogodbe s tretjim novincem Petrom Agbo kar malce potisnjen v ozadje. A morda ne bi smel biti. Olimpiji je namreč uspelo pripeljati nogometaša, ki so ga lovili številni klubi z Balkana.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Olimpija spet prekrižala tudi načrte Ibričića

Ko smo se pri naših hrvaških kolegih pozanimali o tem, kakšen igralec je pravzaprav Peter Agba, smo bili kar malce presenečeni. 20-letnega obrambno naravnanega vezista, ki se dobro znajde na pozicijah “šest” in “osem”, so namreč naši novinarski prijatelji opisovali skorajda izključno s presežki. Naši sogovorniki so bili enotni v oceni, da je Nigerijec krepko prerasel nivo druge hrvaške lige, v kateri je igral za Dubravo. Agba naj bi bil fizično močan in tehnično spreten vezist, skratka prototip sodobnega ‘zadnjega veznega’, ki je hkrati destruktor in prva violina gradnje napadov.

Zaradi omenjenih lastnosti in potenciala za nadaljnji razvoj so Agbo v zadnjih mesecih spremljali številni večji klubi iz regije. Olimpija je tako v bitki za njegov podpis prehitela hrvaška rivala Lokomotivo in Slaven Belupo, v Dubravo naj bi poklicali celo predstavniki Osijeka. Nigerijec je po naših informacijah zanimanje zbudil tudi v Bosni in Hercegovini, v zagrebškem klubu je o možnosti prestopa vezista poizvedoval tudi Senijad Ibričić, ki skrbi za kadrovsko politiko Sarajeva in ki se je zanimal tudi za prestop Marka Bresta. Agba je bil zanimiv tudi tamkajšnjemu državnemu prvaku Zrinjskemu.

Senijadu Ibričiću očitno Olimpija precej kvari načrte. Foto: Uroš Skaza

Kakorkoli, mladi Nigerijec je na koncu pristal v Ljubljani. Morda tudi zato, ker je športni direktor zmajev Goran Boromisa doma ravno iz tega dela Zagreba in ima v lokalnem okolju Dubrave bržkone dobre povezave. Je s prestopom Petra Agba zadel v polno? Odgovor bo dal čas. In seveda zelenica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!