Trpeči Roglič nasmejan, Evenepoel slabe volje

Primož Roglič
foto: Guliverimage

Primož Roglič je po torkovi vožnji na čas na dirki po Španiji priznal, da je zelo trpel, a se po koncu kljub povečanju zaostanka za glavnim konkurentom za končno zmago Remcom Evenepoleom ne more pritoževati. Izgubil je le 20 sekund proti svetovnemu prvaku v kronometru, kar je vrhunski dosežek.

Roglič (Jumbo-Visma) je preizkušnjo začel štiri minute pred Evenepoelom (Soudal-Quick Step) in dve za svojim moštvenim kolegom, Dancem Jonasom Vingegaardom. Za Ganno je pri prvem merjenju časa zaostal deset sekund, a imel 15 sekund naskoka pred Vingegaardom.

Kisovčan, tudi olimpijski prvak iz Tokia v tej disciplini, je bil pri prvem merjenju celo hitrejši od Evenepoela, ki je zaostajal 11 sekund. Pri drugem vmesnem času je bil Ganna še naprej najhitrejši, na drugo mesto pa se je z zaostankom 19 sekund prebil Evenepoel. Roglič je nekoliko izgubil, a ohranil tretje mesto z zaostankom 27 sekund.

Vingegaard pa je še naprej ogromno izgubljal in na koncu na desetem mestu za Ganno zaostal 1:18 minute. Roglič je ciljno črto prečkal 36 sekund za Italijanom, kar je na koncu pomenilo tretje mesto. Drugi je bil Evenepoel, ki je proti Rogliču pridobil 20 sekund.

Roglič zadovoljen

“Zelo sem trpel, a sem zadovoljen. Bilo je že veliko huje, zato se ne pritožujem nad današnjim razpletom. Remco je svetovni prvak v vožnji na čas. Vedno je zelo hiter, sam pa sem čutil, da sem vozil dobre številke. Šel sem na polno in sem zadovoljen,” je za Eurosport in GCN dejal 33-letni Kisovčan.

Roglič je bil po koncu dobro razpoložen:

V boju za vodstvo v skupnem seštevku se je izkazal danes 13. Sepp Kuss (Jumbo-Visma). Kljub temu, da ni specialist za vožnjo na čas, je 25,8 km dolgo preizkušnjo končal “le” 1:29 minute za zmagovalcem Filippom Ganno, s čimer je ohranil rdečo majico vodilnega.

Evenepoel je želel zmagati, a je bil Ganna premočen

Remco Evenepoel si želel v primerjavi z Rogličem pridobiti vsaj pol minute, na koncu mu je uspelo pridobiti 20 sekund, kar je bilo manj od pričakovanj. “Nisem imel svojega dne. Po desetih minutah vožnje sem izgubil kronometer, v nadaljevanju sem držal korak z Ganno. Ni skrivnost, da sem želel zmagati, a za mano je devet težkih dni, medtem ko je Ganna lahko počival,” je v pogovoru za belgijski Nieuwsblad skomignil Evenepoel, a tudi on pravega razloga za slabo voljo ni imel.

“Pred Rogličem imam zdaj skoraj pol minute naskoka, pred Vingegaardom več kot minuto. Lepo, kajne? Kuss me je presenetil. Odpeljal je res dober kronometer, zato mu gredo vse pohvale. Veliko je še pred nami, razburljivo bo,” je še dodal belgijski kolesarski zvezdnik.

V sredo bo na sporedu 11. etapa od Lerme do Lagune Negre (163,2 km). Profil etape bo v prvih 157 km pretežno ravninski, zaključek pa bo potekal navkreber in bo dolg 6,5 km s povprečnim naklonom 6,8 %.

Rezultati kronometra:

Results powered by FirstCycling.com