Jesenska usoda kapetana zmajev je zapečatena

Nogomet 5. Sep 202313:00 > 13:51 3 komentarji
Foto: Aleš Fevžer

Pred Timijem Maxom Elšnikom je naslednji korak v karieri. A zanj ne bo zamenjal sredine. Po naših informacijah bo kapetan zmajev Olimpijo na igrišču vodil tudi v evropski jeseni. Zanimanja zanj sicer ne manjka, a dovolj konkretne ponudbe za slovenskega reprezentanta še ni. Je pa pred njim evropska jesen vnovičnega dokazovanja.

Poletni prestopni rok je in ni končan. Naj pojasnimo. Končan je v večini držav, tudi v vseh najmočnejših evropskih ligah, odprt pa je še v Turčiji, Grčiji, Savdski Arabiji in denimo tudi Rusiji. Ravno s selitvijo v največjo državo planeta se je v zadnjih dneh znova začelo povezovati kapetana Olimpije Timija Maxa Elšnika.

Da je slovenski reprezentant zanimiv klubom iz te dežele, smo kot prvi poročali že pred časom. Takrat je na naslov zmajev priromala milijonska ponudba, ki pa so jo zeleno-beli zavrnili. Elšnik naj bi bil namreč bolj naklonjen selitvi v eno izmed močnejših evropskih lig, kjer je veliko interesa zanj pokazala predvsem italijanska Bologna.

Bologna se je odločila drugače, Rusi niso (več) dovolj konkretni

Toda Italijani so se naposled odločili drugače. Argentinca Nicolasa Domingueza, ki naj bi ga na sredini igrišča pri Bologni zamenjal ravno Elšnik, so sicer prodali v Premier ligo, kjer je postal novi član Nottingham Foresta, izpraznjenega mesta v moštvu pa niso zapolnili z okrepitvijo iz Ljubljane, temveč z Interjevim mladeničem Giovannijem Fabbianom.

Ker je kapetan zmajev ostal brez prestopa v Serie A, so se v zadnjih dneh znova začele pojavljati govorice, da je 25-letnik vendarle blizu odhoda v Rusijo. Toda po naših informacijah je za to trenutno bolj malo možnosti. Se pa je medtem zanj našel nov snubec, naši viri so nam zaupali, da so okrog Elšnika smuka tudi zagrebški Dinamo. Hrvati imajo letos prestopni rok podaljšan do 8. septembra, a konkretne ponudba za kapetana zeleno-belih še ni.

Timi Max Elšnik
FOTO: Aleš Fevžer.

Če ne bo velikega preobrata, bo slovenski reprezentant tako Olimpijo na igrišču vodil v prihajajočih evropskih izzivih, ko to jesen zmaje v konferenčni ligi čakajo tekme z Lillom, Slovanom iz Bratislave in ferskim Klaksvikom. Pred Elšnikom je torej jesen, polna izzivov na velikih odrih. Trije reprezentančni ciklusi, šest tekem z Ljubljančani v Evropi … Več kot dovolj priložnosti, da se pokaže v najboljši luči in v slabo voljo spravi vse, ki so ga to poletje izpustili iz rok. Ter pozimi razveseli vodstvo Olimpije, ki si ob njegovem prestopu obeta zajetno odškodnino …