Pot do Rima je povsem odprta: Najprej Giulianijeva Turčija

Odbojka 5. Sep 202320:30 > 21:47 0 komentarjev
Slovenija odbojka
Foto: volleyballworld

Slovenski odbojkarji so si z osvojitvijo prvega mesta v skupini B utrli lepo pot, da se uvrstijo v polfinale, ki bo na sporedu 14. septembra v Rimu.

Veliko je bilo jasnega že v ponedeljek, a po nenadejanem porazu Francije proti Romuniji smo morali počakati na torek. Galski petelini so danes popravili vtis in po gladki zmagi nad Grki potrdili pričakovano prvo mesto v skupini D, kar pomeni, da se vse do boja za odličja ne morejo več srečati s Slovenijo.

Slovenci se bodo za vstop med osem najboljših pomerili z nekdanjim slovenskim selektorjem Alberta Giulianija, ki je pred kratkim prevzel Turke, ki so na odločilni tekmi skupinskega dela v Tel Avivu s 3:0 ugnali domačine Izraelce.

Za polfinale s Portugalsko ali Ukrajino

V primeru slovenske zmage nad Turčijo, v katero se niti malo ne dvomi, se bodo Slovenci za vstop v Rim pomerili s tekmecem, ki si ga lahko le želijo. To bo Portugalska ali Ukrajina. Ne eden ne drugi ne spada v evropski vrh, zato so tudi v tem primeru slovenski odbojkarji velikanski favoriti. Ukrajinci so na tem turnirju že padli, Portugalci pa so na tem prvenstvu razbili Romune, Francozom, ki na tem turnirju niso, vsaj tako se zdi, v najboljši izvedbi, so odvzeli niz, s 3:2 pa so se mučili s Turki.

V polfinalu bi se Slovenci, če bo šlo vse po pričakovanjih, pomerili s Poljaki, na drugi veji žreba pa se bosta za finale najverjetneje udarila domačinka in branilka evropskega naslova Italija in Francija.

Izločilni boji se začenjajo 8. septembra, vse polfinaliste pa bomo štiri dni kasneje. Zaključni boji za odličja v Rimu se s polfinalnima dvobojema začenjajo 14. septembra.

Pari osmine finala EuroVolleyja 2023:

Varna:

Petek, 8. september:
Slovenija – Turčija
Portugalska – Ukrajina

Varna:

Sobota, 9. september:
Francija – Bolgarija
Hrvaška – Romunija

Bari:

Italija – C4
C2 – Nemčija

Varna:

Nedelja, 10. september:
C1 – Belgija
Srbija – C3

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!