Rdeča luč za Luko Dončića

Košarka 16. Okt 202320:39 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo zaradi poškodbe mečne mišice leve noge izpustil zadnjo pripravljalno tekmo Dallasa pred novo sezono v ligi NBA.

Vsega pet minut je minuli torek na parketu dvorane v Madridu preživel Luka Dončić, ko je z Dallasom gostoval pri Realu. Če to ne bi bil spektakel, do katerega je prišlo izključno zaradi njegovih let v španski prestolnici in stkanih vezi s kraljevim klubom, se zagotovo ne bi niti preoblekel. Tako kot bo zanesljivo izpustil četrto in obenem zadnjo pripravljalno tekmo svojega moštva. Dallas se bo namreč v noči na soboto pomeril še z Detroitom, vsega pet dni pred uradnim začetkom sezone. Brez prvega zvezdnika. Zdravniška služba je prižgala rdečo luč.

Dončić po vrnitvi v Teksas ne vadi z ekipo. Trenira po prilagojenem programu, ki vključuje vožnjo na sobnem kolesu in piljenje meta. Poškodbo mečne mišice je potrdil tudi nedavni pregled z magnetno resonanco. Trener Dallasa Jason Kidd je ob tem dejal, da bo 24-letni Ljubljančan v nadaljevanju tedna vnovič pregledan, na podlagi te slike pa bodo v Teksasu določili nadaljnje korake.

In medtem ko je Kyrie Irving po nedavnih težavah že okreval in vadi z ekipo, pa Kidd v Dončićevem primeru poudarja, da gre za milejšo poškodbo. Ameriški mediji ob tem vseeno opozarjajo, da je bilo takšnih v zadnjih letih kar nekaj. Spomnimo, tudi med reprezentančnim poletjem se je LD 77 stalno boril z bolečino v stegenski mišici.

Prenovljeni Dallas bo sicer sezono 2023/24 odprl 26. oktobra, in sicer v teksaškem obračunu s SA Spurs, ko se bo prvič na velikem odru lige NBA predstavil tudi eden najbolj težko pričakovanih novincev vseh časov – Victor Wembanyama.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!