Nekdanji NBA zvezdnik udaril po Dončiću: Ne more čuvati niti stojala za kamero

Košarka 22. Okt 202318:52 3 komentarji
Luka Dončić
Foto: Profimedia

Nedavni seznam stotih najboljših košarkarjev v ligi NBA, ki ga je objavil ameriški ESPN, je dvignil nemalo prahu med košarkarsko srenjo onstran Atlantika. Z njim ni zadovoljen niti nekdanji zvezdnik Kenyon Martin, ki je pod lupo vzel visoko uvrstitev Luke Dončića na omenjeni lestvici.

Nekdanji član tekme vseh zvezd in prvi izbor nabora iz leta 2000 je po objavi seznama ESPN močno zmotila visoka uvrstitev letošnjih novincev, sedaj pa se je obregnil tudi ob četrto mesto, ki ga je na lestvici zasedel Luka Dončić. Martin je namreč prepričan, da si slovenski košarkarski as tako visoke uvrstitve ne zasluži, saj ni niti najboljši posameznik svoje ekipe.

“Je četrti najboljši igralec v ligi NBA in kandidat za najkoristnejšega košarkarja lige, a po mojem mnenju, ni niti najboljši posameznik svoje ekipe,” je v oddaji še ene NBA legende, Gilberta Arenasa, povedal Martin, prepričan, da je Lukin soigralec pri Dallas Mavericks Kyrie Irving precej boljši košarkar.

“Če bi igrala ena na ena in bi Kyrie imel prvi žogo, vam zagotavljam, da se Luka ne bi dotaknil žoge,” je zatrdil 45-letnik, ki ga močno moti slabo igranje Dončića v obrambi. “Luka ne more čuvati niti stojala za kamero,” je povedal Martin.

Nekdanji član New Jersey Nets, Denver Nuggets in New York Knicks sicer v Dončićeve veščine ne dvomi, a kot je pristavil, zgolj odlična statistika ne prinaša uspehov. “Je Luka dober? Absolutno. Je zelo koristen za ekipo. A če visokih številk ne znaš pretvoriti v nekaj, so to le številke,” je še pristavil Martin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje