Rogličev konkurent odkrito: Več sem pijan kot trezen

Kolesarstvo 12. Nov 202316:39 0 komentarjev
Roglič v rožnatem
Primož Roglič in Geraint Thomas sta bila glavna tekmeca na letošnjem Giru. Foto: Profimedia

Valižan Geraint Thomas je za spletni portal Cycling News spregovoril o zimskem odmoru med kolesarskima sezonama. Tudi o pitju alkohola, hujšanju in porazu na Svetih Višarjah.

Geraint Thomas vstopa v že svojo 18. sezono med kolesarsko elito. Valižan je nedavno podaljšal pogodbo z ekipo Ineos Grenadiers še za dve sezoni.

Za Thomasa je premor od kolesa čas za uživanje. Alkoholu in hitri prehrani se morajo kolesarji med sezono odreči. 37-letnik je priznal, da potrebuje odmik od “strogega” življenjskega sloga profesionalnega športnika. “V zadnjih dveh tednih sem bil verjetno pijan 12-krat. Odkar sem se vrnil v Cardiff, je bilo noro. Tako se lahko družim s svojimi prijatelji. V pubu,” je za Cycling News povedal Thomas.

“Med sezono ne pijem, pozimi pa se zapustim. Tako se družim in socializiram. Potrebujem pravo normalnost, ki je med kolesarsko sezono ni,” je dodal Valižan, zmagovalec dirke po Franciji 2018.

Foto: Guliverimage

Pri mladih kolesarjih v glavnini je opazil: “Redko vidiš mladega kolesarja, ki bi si privoščil pijačo. To kaže na razliko v mentaliteti. Dandanes je vse podrejeno treningu in vrhunski pripravljenosti, vseh 12 mesecev v letu. Tudi med sezonama kolesarijo in tečejo.”

Thomas po pettedenskem premoru tehta 75 kilogramov, pred sezono pa je njegova idealna teža 68,5 kilograma. “Najtežje je izgubiti zadnji kilogram in pol. Nato pa je potrebno ohranjati težo.”

O Giru in Rogliču

Geraint Thomas je za Cycling News spregovoril tudi o letošnjem Giru, kjer je bil glavni konkurent Primoža Rogliča za skupno zmago in rožnato majico. Odločil je kronometer, kjer je slovenski šampion prišel do zmage na dirki po Italiji. “Na vrhu Svetih Višarij sem trpel. Želel sem biti kjerkoli drugje kot pa tam. Bilo je težko,” se nerad spominja majskih dogodkov. “Pomagalo je, da sem naslednji dan lahko pripomogel Marku Cavendishu k njegovi etapni zmagi.”

Primož Roglič Giro 2023 Rim
Foto: Profimedia

Thomas je na tritedenski dirki osem dni nosil rožnato majico, Roglič pa ga je na koncu ugnal za zgolj 14 sekund: “Vodil sem res dolgo. Stati na odru za zmagovalce in videti Primoža Rogliča, kako se veseli in proslavlja s svojim sinom, je bilo težko. Bil sem tako blizu, le kaj bi lahko bilo.”

Nova sezona na najvišjem nivoju se začenja v Avstraliji. Večina glavnine bo prvič resno zakorakala v novo kolesarsko leto februarja oziroma marca z dirko po Združenih arabskih emiratih, dirko Pariz – Nica ali preizkušnjo od Tirenskega do Jadranskega morja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!