Luka Dončić je našel rešitev (VIDEO)

Košarka 8. Jun 202420:13 0 komentarjev

Luka Dončić je pred drugo tekmo finala lige NBA, ki bo v noči na ponedeljek, stopil pred medije. O čem je govoril?

Dallas je prvo tekmo velikega finala lige NBA v Bostonu izgubil s 107:89. Na drugi bo moral pokazati drugačen obraz. Tega se zaveda tudi Luka Dončić: “Mislim, da moram biti bolj agresiven. V tekmo smo prišli z malo energijo. Moramo biti boljši.”

Dončić je moral odgovarjati tudi na vprašanja o svojem soigralcu Kyriju Irvingu, ki se je v Boston vrnil kot “sovražnik” domačega občinstva. “Name to nima vpliva. Morava le ostati skupaj, več morava komunicirati na igrišču. Tudi jaz morem biti boljši,” je dodal 25-letni Slovenec.

Kaj mu pomeni igrati v finalu v majici Dallasa?: “To je nekaj velikega. Ekipa me je izbrala in verjela vame. Sem vesel, da predstavljam Dallas na igrišču. Verjamem, da je cel Dallas ponosen na nas.”

Trener Mavericksov Jason Kidd je s franšizo leta 2011 osvojil za zdaj edini prstan v zgodovini kluba. “Nisva se nič posebej pogovarjala. Rekel je, da so oni tudi izgubili prvo tekmo. Drugo so že zaostajali 20 točk, pa prišli nazaj,” ob tem miri Dončić in verjame, da se bo zgodovina ponovila. “Poizkušam se zabavati na parketu. To je igra, ki jo imam rad, ni boljše službe kot igrati košarko.”

Na koncu je bilo govora tudi o nogometu: o Kylianu Mbappeju v Real Madridu, pa tudi o prihajajočem evropskem prvenstvu. Favorit? “Slovenija,” ni okleval Dončić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!