Pri Srbih dokončno počilo: Dušan Tadić nikoli več za reprezentanco

Nogomet 17. Jul 20247:29 6 komentarjev
Dušan Tadić
Foto: Profimedia

Srbski Telegraf trdi, da ima informacije, da se je srbski zvezdnik Dušan Tadić odločil, da ne bo nikoli več nastopil za srbsko izbrano vrsto.

K njegovi odločitvi, če so seveda Telegrafove informacije prave, je zagotovo pripomogla tudi poteza Srbske nogometne zveze, da Dragan Stojković tudi po velikem neuspehu v Nemčiji ostane selektor. Med Tadićem in Stojkovićem je počilo že na minulem evropskem prvenstvu, ko Piksi člana Fenerbahčeja ni postavil v prvo postavo proti Angliji, prav tako ne na odločilni tekmi skupinskega dela proti Danski.

Srbi so se poslovili, Tadić, ki je po tekmi z Anglijo javno kritiziral selektorja, pa se je po prvenstvu odločil, da ne bo več igral za Srbijo.

Mnenje o vedenju 35-letnega napadalca je v intervjuju po finalu evropskega prvenstva med Španijo in Anglijo podal tudi Stojković.

“Ena podrobnost finala je name pustila močan vtis. Oba kapetana sta zapustila igro, dve vodji reprezentanc, a ob menjavi ni bilo nobenih jeznih reakcij, ki bi zamajale ekipnega duha. Odšla sta na klop in nudila podporo. To so stvari, iz katerih se moramo učiti. Vsi so v službi ekipe in zmaga je skupni cilj vseh,” je sporočil za srbsko javnost, vsi pa so vedeli, da cilja na Tadića, ki je srbski dres nosil vse od leta 2008.

Skupaj je zbral 11 nastopov in dosegel 23 zadetkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje