Če bi se osredotočili le na Haalanda, bi bili v težavah

Liga narodov 8. Okt 202416:59 0 komentarjev
Jasmin Kurtić
FOTO: Uroš Skaza

Slovenska nogometna vrsta je danes na Brdu pri Kranju opravila še zadnji trening pred sredinim odhodom v Oslo, kjer se bo v okviru lige narodov pomerila proti Norveški. Čeprav pogled na zdravstveni karton reprezentance ni najlepši, cilji zasedbe selektorja Matjaža Keka ostajajo visoki.

Pred Slovenijo je zelo zahtevnih pet dni, ki jih bosta zaznamovali naporni tekmi in dolga potovanja. Zasedbo Matjaža Keka namreč najprej v četrtek čaka obračun v Oslu proti Norveški, tri dni pozneje pa še neugodno gostovanje v oddaljeni Astani proti Kazahstanu. Za nekaj slabe volje v reprezentanci za nameček v teh dneh skrbijo tudi poškodbe.

Potem ko je Kek že pretekli teden s seznama zaradi poškodb črtal Jona Gorenca Stankovića, Žana Zaletela, Davida Brekala in Žana Karničnika, so za dodaten glavobol pri selektorju poskrbele še zdravstvene težave Tomija Horvata in Sandija Lovrića. V luči nakopičenih težav je bil že v ponedeljek naknadno vpoklican Sandro Jovanović, a kot je danes dejal vezist Jasmin Kurtić, cilji ne glede na vse, ostajajo visoki.

“Zagotovo nam je žal, ko se poškoduje nekdo, ki je večni del ekipe. A po drugi strani imamo veliko kakovostnih igralcev, ki so vedno pripravljeni dati vse za Slovenijo in za njen grb. Zaradi tega nimamo nobenih skrbi. Ko pride do poškodb, se moraš s tem sprijazniti,” je uvodoma povedal eden najizkušenejših članov Slovenije, prepričan, da se lahko s soigralci več kot dostojno kosa z Norveško, ki velja za glavnega favorita za prvo mesto v skupini.

“Bilo bi nesmiselno, če bi se za tekmo proti Norveški pogovarjali o remiju. Smo Slovenija in na vsaki tekmi moramo dati ne 100, ampak 120 odstotkov. Če ni tako, se hitro znajdemo v težavah. Če damo vse od sebe, pa lahko povzročamo težave tudi velikim ekipam. Nenazadnje smo to že dokazali,” je zatrdil Kurtić.

Jasmin Kurtić ima prepričljivo največ nastopov v zdajšnji reprezentanci (89). FOTO: Guliverimages.

Zagotovo bo zanj in za soigralce olajševalna okoliščina, da bodo Skandinavci zaigrali brez Arsenalovega zvezdnika Martina Odegaarda, a po drugi strani imajo v konici napada izjemnega Erlinga Haalanda. Slednji ta čas bržkone velja celo za najboljšega nogometaša na svetu in bo predstavljal veliko nevarnost za vrata Jana Oblaka.

“Če bi se osredotočali le na enega igralca, bi bili v težavah. Ne glede na to, kdo nam stoji nasproti, moramo biti osredotočeni nase,” je o članu Manchester Cityja dejal obrambni vezist, a hitro dodal, da bo Norveška predstavljala zahteven izziv. Prav tako ne verjame, da bi vikingi na Slovenijo gledali podcenjevalno.

“Norveška je reprezentanca, ki se že lep čas ni uvrstila na veliko tekmovanje, zato bo zagotovo dodatno motivirana, ko ji bo nasproti stala Slovenija, ki je nastopila na evropskem prvenstvu. Zagotovo na nas gledajo drugače, a najpomembneje je, da mi ne gledamo drugače na ostale. Še naprej moramo imeti, motiv, željo in se boriti. To so podrobnosti, ki nas ženejo naprej,” je še pripomnil igralec italijanskega drugoligaša Südtirola.

O reprezentančnem slovesu ni razmišljal

Po zaključenem evropskem prvenstvu so se številni nogometaši poslovili od igranja za svojo reprezentanco. Za podobno potezo se ni odločil Kurtić, ki kljub svojim 35 letom zatrjuje, da bo dres s slovenskim grbom nosil tudi v prihodnje.

“O tem nikoli nisem niti razmišljal. Dokler me nesejo noge in bom imel voljo ter motiv, igranje za Slovenijo ni vprašljivo. Zagotovo je težko, ko se nekdo poslovi, a jaz o tem ne razmišljam, oziroma se s temi težavami zaenkrat še ne ubadam,” je dejal Kurtić.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!