Dobnikar ni več predsednik Atletske zveze Slovenije

Atletika 25. Okt 202220:02
Roman Dobnikar
Roman Dobnikar

Roman Dobnikar je na današnji seji upravnega odbora Atletske zveze Slovenije (AZS) zaradi novih poslovnih izzivov odstopil z mesta predsednika zveze. Za STA je dejal, da bo v prihodnjem obdobju veliko v tujini in ne bo mogel več opravljati vsega tako kot doslej, ostaja pa v UO zveze tudi v prihodnje. Začasno je zdaj predsednik AZS Primož Feguš.

UO je odstopno izjavo Dobnikarja sprejel ter hkrati sprejel tudi sklep o razpisu nadomestnih volitev za predsednika AZS. Dobnikar se je zavezal, da bo kot član UO še vedno tvorno deloval v korist slovenske atletike.

Do izvedbe nadomestnih volitev, potekale naj bi predvidoma 9. decembra letos, bo zvezo vodil dosedanji podpredsednik Feguš kot vršilec dolžnosti predsednika.

Dobnikar je na videokonferenčni skupščini AZS 26. novembra 2020 ostal njen predsednik v mandatnem obdobju do leta 2024, zvezo pa je vodi od leta 2015. Ob stoodstotni volilni udeležbi je bil med rekordnimi štirimi kandidati izvoljen že v prvem krogu, ko je dobil 40 od 75 glasov.

Ob stoletnici kraljice športov na Slovenskem so se za predsednika potegovali še trije kandidati. Klemen Boštjančič je dobil 24 glasov, Peter Kukovica, ki se je tretjič potegoval za predsednika, devet, Stojan Nikolić pa dva.

Sprva je bila volilna skupščina ob stoletnici slovenske atletike predvidena v živo 22. oktobra 2020, a je bila zaradi druge razglasitve epidemije in omejevanja javnega življenja za zajezitev novega koronavirusa prestavljena.

Komentari

Vaš komentar