Ko metalka krogle nastopi v teku čez ovire (VIDEO)

Atletika 26. Jun 20237:31 1 komentar
Foto: Profimedia

Belgijska tekmovalka v suvanju krogle Jolien Boumkwo je postala zvezda mitinga prve divizije evropskega ekipnega prvenstva v Chorzowu na Poljskem.

Boumkwo se je v soboto znašla v središču pozornosti, potem ko se je pojavila na startu teka na 100 metrov z ovirami. Njen nastop seveda ni bil načrtovan, a se je 29-četnica zanj odločila, potem ko sta se poškodovali obe njeni rojakinji, Belgiji pa je posledično grozila izguba točk, zaradi katerih bi država lahko izpadla iz prve divizije.

“Ko so iskali nekoga, da bi vskočil, sem bila takoj za, a le s privolitvijo mojega trenerja. Ta je privolil, vendar ob pogoju, da ne pretiravam,” je dejala metalka krogle, ki je v cilj pritekla s časom 32,81 sekunde, za zmagovalko, Španko Tereso Errandone, pa zaostala za skoraj 20 sekund.

A njen čas niti ni bil tako pomemben, saj je kljub zadnjemu mestu Belgiji priborila dragoceno točko, ki se je po diskvalifikaciji švicarske tekmovalke na koncu spremenila celo v dve. “Nisem mogla dovoliti, da bi nam na koncu manjkala le ena točka,” je še povedala Boumkwo, ki je sicer v svoji paradni disciplini osvojila sedmo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje