Na atletsko svetovno prvenstvo tudi Jerneja Smonkar

Atletika 7. Jul 202212:28 > 13:58 0 komentarjev
Jerneja Smonkar
Foto: Aleš Fevžer

Na bližnjem svetovnem prvenstvu v atletiki med 15. in 24. julijem v Eugenu v ZDA bo v teku na 800 metrov nastopila tudi Jerneja Smonkar, je v sporočilu za javnost zapisala Atletska zveza Slovenija (AZS).

Svetovna atletika (SA) je danes obvestila AZS, da so se zaradi določenih odpovedi ob zaključku prijav v določenih disciplinah sprostila dodatna mesta za nastop na svetovnem atletskem prvenstvu. Tako je pravico nastopa v teku na 800 metrov zagotovila Jerneja Smonkar, ki prvotno ni bila v reprezentanci, ki so jo predstavili na ponedeljkovi tiskovni konferenci. Smonkarjeva je nastop na SP že potrdila.

Poleg Jerneje Smonkar je pravico dodatnega nastopa dobila tudi Anita Horvat v teku na 400 metrov. Horvatova je že bila med potniki, saj bo tekla tudi na 800 metrov.

Prva slovenska favorita za najvišja mesta v ameriški zvezni državi Oregon sta Kristjan Čeh v metu diska in Tina Šutej v skoku s palico. V ekipi so tudi srednjeprogašica Maruša Mišmaš Zrimšek, tekač na 800 m Žan Rudolf, Neja Filipič v troskoku, Agata Zupin na nizkih ovirah, Robert Renner v skoku s palico in Lia Apostolovski v skoku v višino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!