Tina Šutej kljub poškodbi do medalje

Atletika 17. Avg 202222:13 > 22:30 0 komentarjev
Tina Šutej je prišla do nove medalje na velikih tekmovanjih. FOTO: Guliverimages.

Tina Šutej je osvojila prvo slovensko atletsko medaljo na evropskem prvenstvu v Münchnu. V skoku s palico je končala na tretjem mestu.

Tina Šutej je dobro začela in višini 4,40 ter 4,55 preskočila v prvo. Nato je imela nekaj težav, a vseeno se zanesljivo napredovala. Tudi višino 4,75 je preskočila v prvo. Pri 4,80 pa se je zaustavilo. Letvico je trikrat podrla in končala na najnižji stopnički, tudi zaradi poškodbe.

Na ogrevanju si je namreč porezala desno odrivno roko. S povoji je kljub vsemu izjemno nastopila, ter se približala svojemu slovenskemu rekordu na prostem 4,76 m, ki ga je dosegla 11. septembra lani v Ljubljani. Absolutni rekord, 4,80 m, je preskočila 5. marca letos v dvorani v francoskem Rouenu.

Za zlato se je borila z Grkinjo Katerino Stefanidi in Finko Wilmo Murto. Slednja je višino 4,80 preskočila v prvo in starejšo nasprotnico postavila pod pritisk. Grkinja je pod njim polegla in Finka se je veselila zlatega odličja.

Po šestih letih in bronu Roberta Rennerja (prav tako v skoku s palico) je to prvo odličje za slovenske atlete na evropskih prvenstvih. Skupno je bron Tine Šutej deveta medalja za slovenske športnike na EP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!