Nepremagljivi mladi slovenski rekorder sijajen tudi na Slovaškem

Atletika 24. Maj 202420:06 0 komentarjev
Matic Ian Guček je v tej sezoni nepremagljiv. FOTO: Grega Valančič.

Matic Ian Guček je na močnem atletskem mitingu v Banski Bistrici zmagal v teku na 400 metrov z ovirami in se približal državnemu rekordu, s katerim je navdušil v prvem nastopu v sezoni.

Matic Ian Guček je na mitingu srebrne serije Svetovne atletike na Slovaškem zasedel prvo mesto z rezultatom 48,83 in v močni konkurenci zmagal za 17 stotink.

Komaj 20-letni slovenski rekorder je tako še tretjič v tretjem nastopu v tej sezoni tekel pod 49 sekundami in tretjič zmagal, z državnim rekordom 48,66, ki ga je dosegel pred dvema tednoma na uvodnem mitingu Mednarodne atletske lige Telekom Slovenije, pa je še vedno na tretjem mestu evropske lestvice za leto 2024.

Vse bolj se zdi, da bo v Rimu lahko ciljal na medaljo

To pomeni, da se bo na skorajšnjem evropskem prvenstvu v Rimu lahko spogledoval tudi z medaljo. Sploh glede na konstantnost rezultatov, ki jih kaže.

Na svetovni lestvici je s tem rezultatom trenutno na 16. mestu. Videli ga bomo teči tudi na olimpijskih igrah, saj je eden izmed petih slovenskih atletov oziroma atletinj, ki so izpolnili normo za Pariz in si pot tja zagotovili neposredno.

Videli smo še en slovenski nastop

Na mitingu v Banski Bistrici smo videli še en slovenski nastop. 19-letna Petja Klojčnik je bila z rezultatom 2:08,74, kar je tri sekunde slabše od njenega osebnega rekorda, deseta v teku na 800 metrov.

Zmagovalka, domačinka Gabriela Gajanova, je tekla 1:59,57.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!