Olimpijski in svetovni prvak ustavil pohod Kristjana Čeha

Atletika 14. Jun. 202220:21 > 20:21
Delite:
Kristjan Čeh Foto: Guliverimage

Kristjan Čeh je na atletskem mitingu v Turkuju na Finskem v metu diska zasedel tretje mesto, orodje je vrgel 67,76 m. Zmagal je olimpijski in svetovni prvak Šved Daniel Stahl s 70,62 m. Drugi je bil nekdanji svetovni prvak in aktualni evropski prvak Andrius Gudžius iz Litve z 68,09 m. Neja Filipič, druga slovenska predstavnica, je bila druga v troskoku s 14,26 m.

V troskoku je zmagala svetovna podprvakinja Shanieka Ricketts iz Jamajke s 14,35 m, tretja je bila Američanka Tori Franklin (14,05 m). V metu diska je slavil olimpijski in svetovni prvak Šved Daniel Stahl s 70,62 m. Drugi je bil nekdanji svetovni prvak in aktualni evropski prvak Andrius Gudžius iz Litve z 68,09 m.

Prebavne težave Čeha

“Met Stahla, ki je največ dosegel že v svojem prvem metu, ni vplival na moj dosežek, da bi bil to denimo nek psihični pritisk. Imel sem prebavne težave že včeraj in tudi danes. Zato tudi ogrevanje ni bilo najboljše, nisem imel pravega občutka za ritem, pravega ‘timinga’. Tako je bilo tudi med tekmo, ko nisem niti enega meta zadel kot je treba,” je pojasnil Čeh.

Foto: Guliverimage

Ptujčan je imel kar štiri neveljavne mete in je bil pred zadnjo serijo peti. “V zadnjem poskusu mi je vendarle uspelo doseči dobro daljavo. Nisem čutil pritiska pred tem metom. Moj cilj je bil, da vržem prek 64 m. Pa da bi dobil tisti pravi občutek za met nazaj. Ni mi tehnično povsem uspelo, a tudi 67 metrov je dober izid in se nimam kaj pritoževati,” je dodal Čeh, ki bo pred državnim prvenstvom v Velenju v Estoniji nastopil 18. in 21. junija.

Anita Horvat najboljša na Češkem

Slovenska rekorderka Anita Horvat je zmagala v teku na 800 m v Kladnem na Češkem. Edina slovenska predstavnica je tekla dve minuti in 2,24 sekunde ter se približala normama za največji atletski tekmi leta.

Foto: Axel Kohring via Guliver

“Zadovoljna z zmago in z doseženim izidom. Začele smo solidno, imele smo narekovalko ritma. Držala sem je prvih 400 m, ko je odstopila, pa se je ritem umiril. Potem je šla naprej ena izmed tekmic, a sem jo v zadnji ravnini prehitela. Med 400 in 600 metri sem nekoliko popustila, tu mi verjetno še manjka tisti čas, ki bi mi prinesel nastopa na svetovnem in evropskem prvenstvu,” je povedala Horvatova.

Norma za svetovno prvenstvo, ki bo v Eugenu v ZDA med 15. in 24. julijem, je 1:59,50, za evropsko prvenstvo v Münchnu med 15. in 21. avgustom pa 2:00,40.

Komentari

Vaš komentar