Preiskava primera Kristine Timanovske se začenja

Atletika 30. Sep 202116:07 > 16:07 0 komentarjev
Kristina Timanovska. Foto: guliverimage

Svetovna atletika, krovna mednarodna atletska zveza, je sporočila, da je začela preiskavo primera beloruske tekačice Kristine Timanovske na olimpijskih igrah v Tokiu. Preiskava se bo osredotočala na ravnanje trenerjev beloruske reprezentance, ki sta bila zaradi primera izključena z iger, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zgodba Timanovske je močno odmevala v času iger v Tokiu v začetku avgusta. Tekačica je med igrami zatrdila, da so jo predstavniki beloruske reprezentance želeli na silo odpeljati nazaj v domovino, ker je pred tem zavrnila njihova navodila oziroma bila kritična do njih.

V spor so se sprva vmešali japonske oblasti, kasneje pa tudi različne države, ki so Timanovski ponudile azil. Na koncu se je Timanovska odločila za selitev na Poljsko, ki ji je ponudila humanitarno vizo.

Zaradi incidenta sta bila z olimpijskih iger izključena beloruska trenerja Artur Šimak in Juri Majsevič.

“Mednarodni olimpijski komite in Svetovna atletika sta se dogovorila, da nadaljujeta preiskavo in sprožita uradne postopke v zvezi z omenjenima trenerjema,” je v sporočilu zapisala krovna atletska zveza.

Primer bo preiskala enota za integriteto v atletiki, ki obravnava dopinške in druge primere kršenja pravil v športu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!