Aprilia za naslednjo sezono pripeljala Viñalesa

Avtomoto 16. Avg 202111:32 > 11:32
Maverick Vinales
Guliverimage

Španski motociklist Maverick Viñales se bo prihodnje leto pridružil ekipi Aprilia Racing, kjer združuje moči z rojakom Aleixom Espargarojem.

Viñales je z ekipo Aprilia Racing podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Gre za strateški podpis, kot so zapisali pri italijanski ekipi, saj se bodo počasi preobrazili v tovarniško moštvo in želijo v Moto GP kot taki postati konkurenčnejši.

Viñales je rojen leta 1995, pred desetimi leti je debitiral v najšibkejšem razredu (125cc) ter že v prvi sezoni štirikrat zmagal. Leta 2013, ko je razred osvojil, se je preselil v Moto2 druščino.

Tudi tam se je izkazal in si leta 2015 prislužil sedež Suzukija v kraljevskem razredu, potem pa pred štirimi leti sedel na Yamaho. V Moto GP je doslej zabeležil devet zmag, 13 “pole” pozicij in 28-krat stal na odru za zmagovalce.

Massimo Rivola, direktor moštva Aprilia Racing, je med drugim dejal: “Presrečni smo, saj nam je uspelo v naše vrste zvabiti visoko kakovostnega motorista, enega izmed tistih, ki posedujejo najbolj čist talent za dirkanje.”

© 2017 YAMAHA MOTOR RACING SRL
Komentari

Vaš komentar