Smrt spet kosila na cestah: Tragična nesreča španskih voznikov relija

Avtomoto 16. Apr 202317:10
FOTO: Guliverimage

Potem, ko je sredi tedna življenje med testiranjem pred WRC dirko na Hrvaškem izgubil irski voznik relija Craig Breen, je avtomobilistični svet pretresla nova tragedija.

Trk v drevo je v Španiji vzel domačina Julio Cesar Castrillo in Francisco Javier Alvarez.

Na šesti hitrostni preizkušnji relija Villa de Tineo v Španiji sta omenjena nesrečnika zletela z asfaltirane ceste in se zabila v steblo masivnega drevesa. Kljub visokim varnostnim standardom tekmovanja in takojšnji zdravniški pomoči, sta oba Španca na licu mesta preminula.

Po tragediji se je med prvimi oglasil voznik Formule 1, Fernando Alonso, ki je na družbena omrežja zapisal: “Z veliko žalostjo in v imenu celotne avtomobilistične družine tekmovalcev ugotavljam, kaj se je zgodilo na reliju Villa de Tineo. Sožalje in ljubezen pošiljam obema družinama Julia Cesarja Castrilla in Francisca Javierja Alvareza. Počivajta v miru!”

Oglasil se je tudi legendarni voznik, nekdanji (WRC) svetovni prvak v reliju, Carlos Sainz. “Še en žalosten dan za veliko reli družino. Naš šport nas včasih spomne, da je lahko zelo nevaren. Najglobje sožalje izrekam družinama obeh preminulih,” je sporočil 61-letnik.