Pretep na nogometni tekmi cicibanov, tekla je tudi kri

Nogomet 16. Apr 202319:45 > 19:57 13 komentarjev
Fotografija je simbolična (FOTO: Guliverimage)

Na nogometni tekmi ekip dečkov do desetega leta starosti med NK Ihan in gosti, Svobodo iz Kisovca, je na tribuni prišlo do neljubih dogodkov. Dva izmed staršev sta se sprla, zavrela je kri, po izmenjavi udarcev je moral oče člana Kisovčanov pomoč poiskati v bolnišnici.

Včeraj se je v Športnem parku Ihan blizu Domžal med tekmo selekcij U-10 NK Ihan in NK Svoboda Kisovec zgodil neljubi prizor, ki se na in ob športnih prizoriščih ne bi smel pripetiti.

Sploh pa ne na tistih, kjer so prisotni otroci. Na Facebook strani NK Svoboda Kisovec so zapisali, da incident strogo obsojajo ter dodali, da je navijač domače ekipe fizično napadel očeta enega izmed njihovih otrok. “Res je. Sicer me na tekmi ni bilo, a kakor mi je znano, je starša enega izmed naših igralcev udaril navijač NK Ihan in mu razbil nos,” je domneve potrdil predsednik kluba NK Svoboda Kisovec Aljoša Janežič.

Za drugo plat zgodbe smo se obrnili na gostitelja, torej društvo NK Ihan: “Po naših informacijah so bili starši ekipe NK Svoboda Kisovec na tribuni zelo žaljivi, nešportni in da so se verbalno spravili na našega trenerja ekipe U-10 in igralce, jih psovali in še kaj drugega.”

Zahtevajo opravičilo nasprotnika

Vodstvo društva je podalo tudi uradno sporočilo za javnost: “Nogometni klubi Ihan sporoča, da opisana obtožba zoper naš klub ter starše naših igralcev ni resnična. Klub ostro obsoja kakršnokoli nasilno vedenje, pa naj bo to fizično ali verbalno nešportno obnašanje. Vsi navzoči lahko potrdijo, da je starš s strani Svobode iz Kisovca skozi celotno tekmo žalil tako sodnika, kot tudi trenerja in kar je najhuje tudi naše otroke (u-10). Otroci so bili deležni žaljivk, psovk in poniževanja, katero bi pretreslo tudi odrasle. Presežek meje zdravega razuma pa je nastopil, ko je omenjeni starš iz Kisovca, z namenom fizičnega nasilja, stopil do domačih staršev in navijačev in tam prvi izzval nasilje s klofuto in brco v mednožja starša otroka NK Ihan, ki se je ob tem branil. Sporočamo, da omenjeni starš na kraju dogodka ni potreboval NMP, prav tako pa ni kraju dogodka ni bilo posredovanja policije. S strani Svobode s Kisovca zahtevamo uradno opravičilo in umik objav, ki ostro ter nepravično napadajo in blatijo naš klub ter naše člane. S spoštovanjem, Vodstvo NK Ihan.”

FOTO: Uroš Skaza

“Starše na manjših tekmah pogosto zanese, prihaja do nešportnega obnašanja, kar vsekakor ni v ponos nobenemu športnemu delavcu,” menijo pri NK Ihan in za konec dodajajo: “Radi bi poudarili, da je bila neljuba situacija izzvana s strani Kisovčanov, tudi starši nasprotnikove ekipe so priznali, da je dotični starš, ki je vse to povzročil, že večkrat v preteklosti iskal to, kar se je potem včeraj naposled tudi zgodilo.” Ekipi sicer nastopata v prvenstvu cicibanov (Skupina A) pod okriljem MNZ Ljubljana.

Odzval se je tudi trener ekipe U-10 Kisovčanov, Nikolaj Pavlič: “Kar pravijo v taboru NK Ihan je, po mojih informacijah, čista laž. Sicer bomo zadevo jutri še preverili, kajti sam zadeve nisem videl, po slišanem pa je bil potek dogodkov drugačen. Dejstvo je, da je naš član prejel udarec in ne odrivanje ter moral zaradi počenega nosu obiskati urgenco v Trbovljah, od koder so potem obvestili tudi policijo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje