Hamilton bo na rekord še počakal; Bottasu VN Rusije

Formula 1 27. Sep 202013:49 > 13:59
Getty Images

Valtteri Bottas je zmagovalec dirke formule 1 za VN Rusije. Finec je izkoristil 10-sekundo kazen, ki jo je dobil Lewis Hamilton - ta je Britancu preprečila, da bi izenačil rekord Michaela Schumacherja po številu zmag v karieri.

Hamilton je na olimpijskem parku v Sočiju sicer vodil takoj po startu, že v prvem krogu pa je zaradi nesreč Sainza in Strolla na stezo prišel varnostni avto.

Lewis Hamilton je dobil 10 sekund kazni zaradi napačnih poskusnih startov pred dirko. To je moral prestati ob prvem postanku v boksu in takrat je s prvega zdrsnil na 12. mesto. Svetovni prvak je hitro prehiteval konkurente in hitro prišel do tretjega mesta, ampak Bottas in Max Vestappen sta bila predaleč. 

Valtteri Bottas je zmagal prvič po otvoritveni dirki sezone, skupno pa je to njegova 9. zmaga v karieri. Verstappen je osvojil drugo, Hamilton pa tretje mesto. To je že šestič na desetih letošnjih dirkah, da je ta trojica na zmagovalnem odru. 

Hamilton bo imel naslednjo priložnost za izenačenje Schumacherjevega rekorda 91 zmag čez dva tedna, ko bo na sporedu dirka na Nürburgringu v Nemčiji.

V točkovanju svetovnega prvenstva ima Hamilton še vedno zanesljivo prednost pred edinima resnima tekmecema. Britanec je na desetih dirkah zbral 205 točk, Bottas 161, Verstappen pa 128.