Priestley: Hamilton v McLaren? Mislili smo, da so nori!

Formula 1 2. Nov 201716:10 > 16:11
Mark Thompson/Getty Images

Med tednom je luč dneva ugledala nova knjiga, ki razkriva veliko podrobnosti o prihodu Lewisa Hamiltona k prvi ekipi McLarna leta 2007.

Lewis Hamilton, ki je od takrat osvojil štiri naslove svetovnega prvaka, je nase opozoril že takoj ob vstopu v kraljico motošporta. To se je zgodilo pred skoraj 11 leti, ko ga je britanska ekipa predstavila kot moštvenega kolega Fernandu Alonsu. Hamilton je v sezoni pred tem osvojil naslov v seriji GP2 in s tem le potrdil svoj razkošen talent.

Hamilton je takoj zasijal tudi v Formuli 1, kjer se je že na debiju boril za zmago z Alonsom, do prve zmage v karieri pa prišel že na šesti dirki. Z dobrimi rezultati se je že v svoji prvi sezoni boril za naslov svetovnega prvaka, kljub njegovemu talentu pa pred sezono skoraj nihče ni vedel kaj lahko od njega pričakuje.

Zanimive dogodke je v svoji knjigi razkril takratni mehanik britanske ekipe Marc Priestley, ki je dejal, da so bili vsi v McLarnu šokirani, ker so se vodilni odločili, da v dirkalnik posadijo Hamiltona.

Spomnim se, da sem delal za McLaren, ko so se pojavila ugibanja o Lewisu Hamiltonu. Takrat ga še ni bilo v Formuli 1, ampak v GP2. Kljub temu je že takrat večkrat pretresel motošportno sceno in skoraj vsi so ga začeli spremljati. Spomnim se, da so se pojavile zgodbe, da bi lahko prišel v McLaren. Vsi v ekipi smo bili mnenja, da bi bilo zaradi njegove mladosti to zelo noro. Javnost ga takrat še ni poznala, a ko se je pojavil, smo vsi takoj vedeli, da je poseben. Bil je neverjetno mlad, a tudi neverjetno hiter,” je povedal Priestley.

Britanec si je minuli vikend zagotovil svoj četrti naslov svetovnega prvaka, tretjega z Mercedesom. Za McLaren je naslov osvojil le leta 2008, v britanski ekipi pa vztrajal do leta 2013.