Massino dokončno slovo od Formule 1

Formula 1 4. Nov 201714:34 > 14:34
Mark Thompson/Getty Images

Dirkač Williamsa Felipe Massa je napovedal, da bo po koncu letošnje sezone najhitrejšemu oktanskemu cirkusu dokončno pomahal v slovo.

Brazilec, ki je trenutno pri 367. nastopih v formuli 1, je že ob koncu minule sezone napovedal konec kariere, vendar je po prošnji vodilnih mož Williamsa privolil, da bo vozil še eno sezono in zamenjal Valtterija Bottasa. Felipe Massa je v letošnji sezoni osvojil 36 točk, štiri manj od klubskega kolega Lanca Strolla.

“Kot vsi veste, sem po napovedi, da končam kariero v lanski sezoni pristal, da se vrnem in pomagam Williamsu. V sebi nosim toliko spominov, ko se pripravljam na zadnji dve dirki in, čeprav bosta obe dirki zelo emotivni, se veselim tega, da končam s stilom in se pripravim na novo poglavje v karieri,” je ob slovesu zapisal Massa.

Brazilec je dodal, da se s tem še ne poslavlja od dirkanja, vendar bo dirkal v kakšni drugi kategoriji. Massina najboljša sezona sega v leto 2008, ko je s Ferrarijem šele po drami na zadnji dirki za eno samo točko ostal prekratek v boju z Lewisom Hamiltonom.

Kdo ga bo zamenjal pri Williamsu, še ni znano. Med glavnimi favoriti naj bi bil tudi Robert Kubica.