Presenečeni Vettel in razočarani Leclerc

Formula 1 22. Sep 201916:52 > 16:52
Lars Baron, Getty Images

Dirkača Ferrarija Sebastian Vettel in Charles Leclrec sta povsem nasprotno ocenila razplet dirke za VN Singapurja, ki sta jo končala na prvem oziroma drugem mestu.

Sebastian Vettel je imel v cilju 2.641 sekunde prednosti pred moštvenim kolegom Charlesom Leclercom. “To je bila odlična dirka. Želim čestitati ekipi. Začetek sezone je bil težak za nas, tako da sem ponosen na vse, kar nam je uspelo narediti,” je bil po prekinitvi zmagovalne suše zadovoljen Nemec.

Dirko v Singapurju je zaznamoval tudi obračun obeh Ferrarijev, katerega je na koncu po zaslugi ekipne taktike dobil Vettel. “Naredil sem vse, kar sem lahko, in bil sem presenečen, ko sem končal na prvem mestu,” je dodal Vettel, ki je v Marina Bayu dosegel peto in skupno že 53. zmago v karieri.

Ravno nasprotno drugače je dogajanje na in ob stezi videl mladi Monačan. “Težko je, ko izgubiš na takšen način, toda na koncu je najpomembnejše, da sta bila dva Ferrarija na vrhu. Razočaran sem, vendar se bom zagotovo vrnil močnejši. Strategija je bila določena na začetku in držali smo se tega načrta. To je najpomembnejše,” je dejal Leclerc.