"Realno je, da se F1 začne z dirko v Avstriji"

Formula 1 16. Apr 20209:32 > 9:36
Mark Thompson/Getty Images

Prvi mož Red Bulla Christian Horner je v podcastu Skyja izrazil mnenje, da je povsem realno in dosegljivo, da se sezona Formule 1 začne z dirko v Avstriji, vendar brez prisotnosti navijačev.

Povezano

Do danes so vse dirke Formule 1 odpovedali oziroma prestavili. Za zdaj je prva dirka sezone načrtovana v Franciji, toda epidemija koronavirusa je v deželi galskih petelinov vse večja težava, tako da je scenarij, po katerem bi dirkali 28. junija vse prej kot verjeten. Veliko bolj realno se zdi, da bi se sezona začela z dirko v Avstriji.

Izvršni direktor F1 Ross Brawn je prejšnji teden razkril, da razmišljajo tudi o dirkah brez prisotnosti navijačev, kar bi lahko bila oteževalna okoliščina za Red Bull, za katerega je proga v Spielbergu praktično domača.

“Red Bull ring je pripravljen in je lahko pripravljen v kratkem času, da bi izpolnil kriterije FIA. Prav tako je absolutno mogoče in dosegljivo, da dirka poteka pred prazimi tribunami,” je dejal šef Red Bulla Christian Horner in dodal: “Nekatere dirke se bodo vozile pred praznimi tribunami in jih bo možno gledati samo preko televizije, imele pa bodo omejeno število prisotnih. Nogomet in ostali športi razmišljajo o enakem načinu nadaljevanja tekmovanja. Seveda v Formuli 1 obstaja večja distanca med tekmovalci, ker imajo čelade.”

Getty images/Mark Thompson