Sainz: Težko bi bilo sprejeti odpoved sezone

Formula 1 25. Apr 202017:17 > 17:23
Robert Cianflone/Getty Images

Dirkač McLarna Carlos Sainz Jr. je dejal, da bi razumel če bi bile odpovedane vse dirke v letošnji sezoni Formule 1. Vseeno pa upa, da se to ne bo zgodilo.

Prvih devet dirk v letošnji sezoni je že bilo odpovedanih ali prestavljenih zaradi pandemije koronavirusa. Pod vprašajem pa so tudi tiste, ki bi morale biti v Franciji in Belgiji saj sta državi podaljšale ukrepe v zvezi s prepovedjo zbiranj na javnih mestih. 

Sainz je priznal, da bi težko sprejel, če dirk na sporedu ne bi bilo eno leto saj meni, da bi to tudi nasplošno imelo negativne posledice. 

“Rajši razmišljam o tem, da bo dirk manj kot pa da bodo vse odpovedane. Odpoved sezone bi bil težak udarec, ki bi ga težko sprejeli. V kolikor situacija kmalu ne bo pod nadzorom je to razumljivo toda to bo imelo negativne posledice za šport in vse okoli njega. Ogroženih bi bilo veliko delovnih mest in to nikoli ni dobro. Formula 1 bo imela posledice zaradi pandemije, tako kot drugi športi,” je poudaril Sainz

Španski dirkač je poudaril, da bo sezona imela na sporedu verjetno deset dirk in ne 15,18 kot so dejali vodilni ljudje v prvenstvu. 

“V tem trenutku je v obravnavi veliko scenarijev. Napovedali so že odpoved dirke v Monaku. Ulične dirke so težje, ker je organizacija bolj zapletena. Osebno mislim, da bo na sporedu približno 10 dirk – od 8 do 14 in ne 20. Če bi preračunali bi ugotovili, da časa za večje število enostavno ni. Zagotovo bo sezona bistveno krajša od načrtovane. Morda bomo imeli več preizkušenj na isti progi, morda brez gledalcev. To bo drugačno prvenstvo v primerjavi s tistimi kar smo videli v preteklosti,” je dejal Sainz