Alex Albon ostaja zvest Williamsu

Avtomoto 15. Maj 202412:45 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Alex Albon je podpisal novo dolgoročno pogodbo z moštvom formule 1 Williams.

V Veliki Britaniji rojeni tajski dirkač za Williams v formuli 1 dirka že vse od leta 2022, a je doslej z moštvom imel sklenjeno le pogodbo do konca sezone. Britanci so sedaj potrdili, da so z 28-letnikom dosegli dolgoročni dogovor, ki bo veljal tudi po sprejetju novih pravil leta 2026.

Gre za dolgoročen projekt, v katerega resnično verjamem in pri katerem želim igrati ključno vlogo. Tudi zato sem podpisal večletno pogodbo. Potreben bo čas, a sem prepričan, da ustvarjamo pravo ekipo, ki bo v prihajajočih letih dosegala velike stvari,” je ob podpisu dogovora dejal Albon.

Tajskega voznika so povezovali tudi z Mercedesom, saj se bo leta 2025 po odhodu Lewisa Hamiltona v Ferrari sprostil eden izmed sedežev.

Williams je v minuli sezoni v konstruktorskem seštevku zasedel sedmo mesto, nekoliko slabše pa je ekipa vstopila v letošnjo, saj je po šestih dirkah deveta. Do težav naj bi prišlo predvsem zaradi poskusa modernizacije v zimskem obdobju, kar je pripeljalo do zamude pri razvoju aktualnega dirkalnika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!