Binotto: Sainz in Leclerc z enakim statusom

Avtomoto 20. Dec 202016:08 > 16:16
REUTERS/Hamad I Mohammed
Foto: REUTERS/Hamad I Mohammed via Guliver

Šef Ferrarija Mattia Binotto je dejal, da v naslednji sezoni moštvo ne bo imelo prvega voznika in da bo imel novinec Carlos Sainz Jr. povsem proste roku v boju z moštvenim kolegom Charlesom Leclercom, ki je pri Scuderiji že dve leti.

Večini ljubiteljev Ferrarija in Formule 1 se zdi, da si je Charles Leclerc izboril mesto prvega voznika v ekipi. Po dveh sezonah 23-letnega dirkača iz Monaka se je moštvo precej preprosto odreklo uslugam Sebastiana Vettla in na njegovo mesto pripeljala Carlosa Sainza. Po izjavah prvega človeka ekipe Mattie Binotta pa se zdi, da bosta v letu 2021 oba imela povsem enakovredne možnosti.

#related-news_0

“V Charlesovi pogodbi nikjer ne piše, da je on vodja. Mislim, da se bosta lahko oba svobodno borila na progi. Pomembno je, da si ne bosta škodovala, to je jasno, a mislim, da imata oba zagotovo enake možnosti na začetku sezone,” je dejal direktor Ferrarija Mattia Binotto.

“Naša prednostna naloga je, da optimiziramo ekipne točke. Tako bo morda na nekaterih dirkah bolj pomembno sprejeti odločitve, ki bodo šle v korist ekipi in ne posamezniku,” je dodal Binotto.

Dodal je tudi, da bo tekom sezone bolj jasno kdo bo voznik, ki bo imel prednost in kdo bo dosegel zastavljeni cilj.

Tako Carlos Sainz Jr. kot tudi Charles Leclerc bosta v naslednji sezoni precej bolj posvečena Ferrariju v naslednji sezoni saj bosta oba živela v Maranellu. Sainz je v petek že bil na ogledu tovarne v tem italijanskem mestu.

Komentari

Vaš komentar