Bo Kanada znova ostala brez dirke Formule 1?

Avtomoto 14. Apr 202114:43 0 komentarjev
Formula 1 VN Kanade
Andrew Chin/ZUMA Wire

Zaradi ukrepov za zajezitev pandemije koronavirusa je še drugo leto zapored ogrožena VN Kanade v Formuli 1. Revija Auto Week poroča, da se kot možno nadomestno prizorišče že omenja Istanbul, ki je "vskočil" že v lanski sezoni.

Zaenkrat še ni uradne potrditve o selivi dirke, ki je na sporedu 13. junija. Vsekakor bo odločitev znana do konca tega tedna.

Organizatorji VN Kanade se sočasno s težavami zaradi pandemije soočajo še s finančnimi težavami. Zaenkrat iščejo sredstva, s katerimi bi nadomestili izpad prihodka zaradi praznih tribun, največ preglavic pa jim povzroča predvidena 14-dnevna karantena za vse tujce, ki vstopajo v Kanado. Karantena za približno 2000 vpetih v izvedbe dirk Formule ni sprejemljiva.

Zaradi pandemije koronavirusa je Montreal že lani ostal brez dirke. Organizatorji sicer niso v skrbeh za prihodnost, saj je dirka v koledarju trdno zasidrana s pogodbo do leta 2029.

Za nas je pomembno, da dirka ostane v Montrealu. Če ne letos, jo moramo nujno izvesti prihodnje leto,” za časnik La Presse poudarja županja Valerie Plante. Ta je odkrito priznala, da bo lokalna skupnost težko pomagala pri izvedbi dirke 2021, saj trenutno davkoplačevalski denar nujno potrebujejo za druge odprte postavke.

Ob težavah v Montrealu se poraja vprašanje, kako realna je dirka v Turčiji, kjer je vlada prav danes zaostrila ukrepe za preprečevanje okužb. O vseh novostih vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!