Dirkači formule ena imajo dovolj Pirellija

Avtomoto 17. Jun. 202121:05
Delite:
Max Verstappen je po nesreči jezno brcnil uničeno pnevmatiko. Foto: Guliverimage.

Pred Veliko nagrado Francije v Le Castelletu se je med dirkači elitnega razreda motošporta zgodil manjši upor. Kot posledica težav na zadnji dirki v Bakuju, so na (ne)varnost pnevmatik opozorili z bojkotom.

Vseh 20 dirkačev se namreč protestno ni udeležilo četrtkovega sestanka, ki ga je sklical Pirelli. S tem so želeli vodstvu tekmovanja poslati jasno sporočilo, da so dogodki z Velike nagrade Azerbajdžana nesprejemljivi.

Spomnimo, pred slabima dvema tednoma so na ulični dirki v Bakuju nezanesljive pnevmatike povzročile dve hudi nesreči. Najprej je pri hitrosti nad 300 kilometrov na uro razneslo pnevmatiko Lanca Strolla. Kasneje še vodilnega dirkača dirke in seštevka dirkačev, Maxa Verstappna.

Dirka je bila zato nekaj krogov pred koncem tudi prekinjena, potem ko so iz moštev vodstvu dirke potarnali zaradi nevarnosti, ki jih predstavljajo nezanesljive pnevmatike.

Šlo je za identični napaki. Pri visoki hitrosti je obrabljeni pnevmatiki predrlo in razneslo, oba dirkača sta končala v zaščitni ogradi, a jo na srečo odnesla brez poškodb.

Pirelli je napovedal preiskavo in naposled sklenil, da sta bili za obe težavi krivi moštvi, v tem primeru Aston Martin in Red Bull.

Nesreča Verstappna

Če bi namesto v desno, zavil v levo in trčil v ogrado, bi se morda končalo zelo drugače. Tega ne moremo ignorirati,” je povedal Nizozemec, ki so se mu zdeli izsledki analize italijanskega proizvajalca pnevmatik zelo nedorečeni.

Z Maxom se je strinjal tudi Stroll, kakor tudi vsi ostali dirkači, kar nenazadnje dokazuje skupinski bojkot sestanka. Pirelli se še ni odzval.

Komentari

Vaš komentar