Francozi ostali brez velike nagrade

Avtomoto 25. Avg 202212:352 komentarja
Foto: REUTERS/Eric Gaillard via Guliverimage

V koledarju formule 1 za leto 2023 ni VN Francije. S tem je jasno, da vodstvo tekmovanja s francoskimi organizatorji v Le Castelletu ni uspelo podaljšati pogodbe o sodelovanju.

Vodja tekmovanja Stefano Domenicali je na novinarski konferenci ob robu VN Belgije v Spa Francorchampsu sicer razkril, da se pogovori s francoskimi prireditelji nadaljujejo in da bi se dirka na ta način lahko vrnila v koledar oz. bi se izmenjavala s katerim od drugih prirediteljev.

“Odkrito se pogovarjamo. Možnosti za naprej so. Ne za prihodnje leto, za kasneje pa lahko najdemo rešitve,” je pojasnil Domenicali.

Ob VN Francije pogodbe s prireditelji dirk v formuli 1 prav tako še niso podaljšali organizatorji VN Belgije in VN Monaka. Za drugi dve dirki še vedno obstaja velika možnost, da bosta v koledarju dirk tudi prihodnje leto, za VN Francije pa je jasno, da je ne bo.

Tokratno gostovanje v Franciji je bilo kratko. Francozi so se v koledar dirk vrnili leta 2018, deset let potem, ko je bila odpeljana zadnja dirka v Magny-Coursu. Skupaj so se dirkači za VN Francije v zgodovini potegovali na 62 dirkah, kar je največ v zgodovini tega tekmovanja.

A cilji glavnih organizatorjev so očitno drugačni. V koledar privabljajo tuje trge in prihodnje leto bosta dirki med drugim v Miamiju na Floridi in v Savdski Arabiji.

Komentari

Vaš komentar