Hamilton priznal: Spremembe pravil pomagale do zmage

Avtomoto 30. Mar 202111:47 0 komentarjev
Lewis Hamilton
Foto: REUTERS/Bryn Lennon

Lewis Hamilton je pohod na rekordni osmi naslov svetovnega prvaka Formule 1 začel z zmago in z odlično predstavo na dirki za VN Bahrajna, kjer sicer ni manjkalo drame. Za naziv najboljšega sta se do konca borila Hamilton in Max Verstappen.

Britanec je takoj po dirki priznal, da je Mercedesu do zmage nekoliko pomagala nenavadna sprememba pravil tekom dirkaškega vikenda. Če sprememb ne bi bilo, potem Verstappen tri kroge pred koncem Hamiltona ne bi rabil spustiti nazaj na prvo mesto. Naj vas spomnimo, da je voznik Red Bulla, ki je imel prednost zaradi svežih pnevmatik, Hamiltona prehitel, a ob tem zapeljal s steze.

FIA je pravilo o omejitvah steze skozi ves dirkaški vikend večkrat spremenila. To je zmedlo tudi Hamiltona, ki je po dirki razpredal, da bi morali odgovorni svojo politiko voditi nekoliko bolj jasno.

Bilo je zelo zmedeno. Na večini dirkališč ne smemo postaviti štirih koles zunaj bele črte in tudi tukaj je bilo tako v petek in v soboto. Nato pa so spremenili pravila in je bilo to naenkrat dovoljeno. Že pred dirko smo vedeli, da lahko to počnemo. Hkrati je bilo nekoliko čudno tudi to, da smo sicer lahko dirkali izven steze, a ob tem ni bilo dovoljeno prehitevati, kar so določili sredi dirke. Na koncu nam je to sicer koristilo, saj sem lahko varčeval s pnevmatikami, hkrati pa me Max ni mogel prehiteti izven steze,” je razkril Hamilton.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!