Je Danielu Ricciardu v formuli 1 odzvonilo?

Avtomoto 17. Avg 202212:11
Delite:
Daniel Ricciardo
Foto: Guliverimage

Nekdanji dirkač formule 1 in brat legendarnega Michaela Schumacherja, Ralf Schumacher, meni, da so letos neprepričljivemu Avstralcu Danielu Ricciardu v formuli 1 šteti dnevi.

Vse več je indicev, da se Daniela Ricciardo po letošnji sezoni poslavlja od formule 1. Člana McLarna utegne že v prihodnjem letu za volanom britanskega moštva namreč zamenjati rojak Oscar Piastri, ki se ga je še nedolgo nazaj povezovalo s prihodom v Alpine.

Celotna saga okoli vozniških rošad v moštvih se je sicer pričela pretekli mesec, ko je dirkač Alpina Fernando Alonso naznanil, da bo pri Aston Martinu nasledil v pokoj odhajajočega Sebastiana Vettla. Francozi so kmalu za tem sporočili, da bodo po odhodu Španca priložnost ponudili prav 21-letnemu Piastriju, ki pa je ponujeno ponudbo na presenečenje vseh zavrnil.

Prav tu pa se v celotni zgodbi začenja pojavljati tudi ime Ricciarda, s katerim želijo pri McLarnu predčasno prekiniti pogodbo, ki se mu izteče šele po zaključku prihodnje sezone. Če bosta obe strani našli skupni jezik, bi Avstralec kariero lahko nadaljeval prav pri Alpinu, kar pa se zdi malo verjeten scenarij za nekdanjega dirkača Ralfa Schumacherja. Nemec je namreč prepričan, da bo po koncu letošnje sezone na voljo precej boljših in perspektivnejših voznikov od 33-letnika.

Ralf Schumacher
Ralf Schumacher (Foto: Guliverimage)

“V prvi vrsti je tu Mick Schumacher, ki še ni podpisal nove pogodbe, zato bo zagotovo eden od kandidatov. Kot ste se lahko prepričali, je zelo hiter,” je svojega nečaka pohvalil Schumacher. “Tu je tudi Nick Hulkenberg, zato si ne morem niti predstavljati, da bo Ricciardo dobil novo priložnost v formuli 1,” je zatrdil nekdanji voznik Jordana, Williamsa in BMW-ja.

Ricciardo ima zaenkrat sicer za sabo sila neuspešno sezono, saj je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva osvojil le 19 točk oziroma kar 57 točk manj kot njegov moštveni kolega Lando Norris.

Komentari

Vaš komentar