Leclerc ‘poljubil’ zaščitno ogrado, Mercedes daleč od vrha

Avtomoto 4. Jun 202115:33 > 16:44
Charles Leclerc, Ferrari (Foto: AP Photo/Darko Vojinovic)

Za dirkači formule ena je še drugi prosti trening pred Veliko nagrado Azerbajdžana v Bakuju. Podobno kot na prvem treningu sta bila najhitrejša Red Bull in Ferrari, medtem ko je bil Mercedes daleč od najboljših. Lewis Hamilton je za Sergiom Perezom zaostal več kot sekundo in zasedel skromno 11. mesto.

Dopoldanski trening je dobil Max Verstappen, popoldanskega njegov moštveni kolega Sergio Perez. Kot kaže bo v Bakuju Red Bull tisto moštvo, ki ga bodo ostali zgolj izzivali.

Napravili smo velik napredek. Po Monaku smo se lotili globoke analize in danes dirkalnik razumemo bolje. To je naš najboljši petek te sezone. Brez dvoma smo v igri za zmago,” je bil po treningu zadovoljen Mehičan.

Perez je bil s časom 1:42,115 za 0,101 sekunde hitrejši od Nizozemca, vodilnega v seštevku dirkačev. Sledila sta oba dirkača Ferrarija, Carlos Sainz (+0,128) in Charles Leclerc (+0,321). Poskočni konjiček je bil že na prvem trenungu prvi zasledovalec Red Bulla.

Monačan, ki je dirko v domačem Monte Carlu končal še preden se je sploh začela, je imel tudi tokrat nekaj težav. Na vhodu v oster levi zavoj je bil prehiter in priletel v zaščitno ograjo.

Na njegovo srečo je bil trk dovolj nežen, da je lahko vzvratno popravil dirkalnik in odpeljal do garaže. Poškodoval je le nos dirkalnika oziroma sprednje krilce.

Močno je znova razočaral Mercedes. Lewis Hamilton je na 11. mestu zaostal 1,041 sekunde, njegov moštveni tekmec Valtteri Bottas je bil še slabši. Finec je na 16. mestu za Perezom zaostasl 2,069 sekunde. Nemce čaka do sobotnih kvalifikacij še veliko dela z iskanjem pravih nastavitev dirkalnika.

Ne vem, kje sploh lahko najdemo izgubljeni čas, če sem povsem pošten,” je bil Hamilton že v radijskem pogovoru z ekipo precej nejevoljen. Britanec za Verstappnom v seštevku zaostaja za štiri točke.

Spored za VN Monaka:

Sobota: tretji trening (11.00), kvalifikacije (14.00)

Nedelja: dirka (14.00)

Vse ure so po slovenskem času. 

Komentari

Vaš komentar