Namesto Kanade bo znova vskočila Turčija

Formula 1 28. Apr 202118:25 0 komentarjev
Formula 1 bo tudi letos gostovala v Turčiji, kjer je lani Lewis Hamilton lani osvojil sedmi naslov svetovnega prvaka. Foto: REUTERS/Clive Mason

Sedmo dirko sezone formule 1 (13. junija) bo namesto Kanade gostila Turčija, je sporočilo vodstvo tekmovanja. V Montrealu dirke zaradi koronavirusa že drugo leto zapored ne bo.

Dirkači formule 1 tudi v letu 2021 ne bodo tekmovali v Kanadi. Montrealske dirke na stezi Gillesa Villeneueva ne bo zaradi omejitev glede potovanja, saj v Kanado še vedno ni mogoče vstopiti brez 14-dnevne karantene. Obenem so sporočili, da bodo navijači z vstopnicami za leto 2020 (ko dirke zaradi koronavirusa prav tako ni bilo) in 2021 lahko zahtevali vračilo denarja ali pa jih bodo zamenjali za dirko leta 2022. Vodstvo kanadske dirke je z vodilnimi možmi formule 1 sicer danes še za dve leti podaljšalo sodelovanje.

“Čeprav smo razočarani nad odpovedjo Kanade, pa nas veseli, da jo bo zamenjala Turčija, ki je lani gostila izjemno zanimivo dirko. Vem, da so navijači navdušeni nad dramatičnim začetkom letošnje sezone, Turčija pa je le še eno izmed dirkališč, kjer bomo spremljali veliko dvobojev na stezi,” je dejal izvršni direktor formule 1 Stefano Domenicali. Turčija bo kraljico motošporta gostila na sredini junija, od 11. do 13. tega meseca.

Sezona formule 1 se sicer s tretjo dirko nadaljuje že ta konec tedna v Portimau na Portugalskem, več o tem na našem portalu jutri.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!