Netflixu zasluge za rekordni obisk VN Avstralije?

Avtomoto 11. Apr 202213:38 > 13:39 0 komentarjev
Foto: Loren Elliott/Reuters/Guliverimage)

Prireditelji VN Avstralije so sporočili, da je karavana formule 1 minuli konec tedna v Melbourne zvabila rekordno število obiskovalcev. Našteli so jih neverjetnih 420.000.

Po dveh letih odsotnosti zaradi pandemije koronavirusa se je VN Avstralije minuli konec tedna znova vrnila na dirkaški koledar. Kako zelo so Avstralci pogrešali dirko, ki jo je sicer dobil Monačan Charles Leclerc, pa najbolje ponazorijo kar številke.

Kot so sporočili organizatorji, se je med četrtkom in nedeljo na stezo v Albert Parku zgrnilo neverjetnih 419.114 obiskovalcev, s čimer so močno presegli prejšnjo rekordno znamko iz leta 1996, ko so v enakem obdobju našteli 401.000 gledalcev. Zgolj v četrtek so sicer ob stezi našteli 55.107 ljudi, 128.294 pa na dan preizkušnje.

Organizatorji so kot glavne razloge za visok obisk navedli lepo vreme in dejstvo, da dirke dve leti ni bilo v Avstraliji, kot tudi porast priljubljenosti Netflixove serije o formuli 1 “Drive to Survive”, ki je v svet motošporta privabila nove oboževalce.

Čeprav je letošnja VN Avstralije že presegla VN ZDA, ki je veljala za najbolje obiskano dirko minule sezone, pa še zdaleč ni najbolj obiskana dirka formule 1 v Avstraliji. Rekord je v rokah dirke v Adelaidu, ki je na svoji zadnji preizkušnji pred selitvijo v Melbourne privabila neverjetnih 520.000 navijačev.