Po koncu neslavnega niza ganljivo sporočilo (VIDEO)

Avtomoto 6. Maj 20248:37 0 komentarjev

Pa jo je vendarle dočakal. Lando Norris je sinoči na VN Miamija tudi z nekaj sreče prišel do krstne zmage v formuli ena in končal neslavni uvrščanja na zmagovalne stopničke brez skoka na najvišjo. Postal je 114. dirkač z zmago v kraljici motošporta in bil po velikem uspehu pričakovano zelo čustven.

Po petnajstih uvrstitvah na oder za zmagovalce, ko je vselej končal kot drugi ali tretji, je v šestnajstem poskusu vendarle uspel s skokom na najvišjo stopničko. Čeprav kar malce nepričakovano in tudi s poljubom sreče, ko je po zaslugi McLarnove taktike v popolnosti izkoristil prihod varnostnega avtomobila na stezo, sinoči v Miamiju verjetno ni bilo nikogar, ki mu ne bi privoščil. Lando Norris je pri 24 letih na Floridi povsem zasluženo postal še 114. zmagovalec dirke v formuli ena.

Vzdevek Lando No-wins (Lando brez zmage) je odšel v zgodovino, Britanec pa si je dal duška že v častnem krogu po radijski zvezi. “Končno, bil je že čas! Hvala vam, uspelo nam je. Že ko sem zjutraj prišel v paddock, sem napovedal, da je dan priložnosti. Uspelo mi je! Uspelo nam je!” je bil vzhičen mladenič iz Bristola. Ob koncu pa je dodal še zahvalo in zmago posvetil prav posebni osebi. “Hvala mama, hvala oče. Tale zmaga je za babico,” je zaključil čustveno sporočilo.

Norris je bil na pragi krstne zmage v F1 že leta 2021 v Rusiji, ko je v Sočiju prepričljivo vodil, nato pa mu je načrte prekrižal dež in vztrajanje na gumah za suho stezo mu je odneslo zmagovalni pokal. Tokrat je po odhodu varnostnega avtomobila nadzoroval situacijo, Maxu Verstappnu ni dovolil priti niti blizu. Še več, iz kroga v krog je povečeval prednost pred Nizozemcem, ki se je tokrat moral zadovoljiti z drugim mestom.

Obljubil ji je

“Nikoli nisem izgubil upanja. Končno sem dočakal to zmago, vesel sem, da sem številnim pokazal, da nimajo prav. Vse to mi na obraz nariše še večji nasmeh, zahvaljujem se tudi tem, ki niso verjeli vame,” je razlagal po koncu dirke in pojasnil tudi zadnje radijsko sporočilo.

“Moja starša sta me vedno podpirala, z mano sta bila vse od začetka. Nekako sta dovolila, da se je vse to sploh zgodilo. Zaradi njiju dirkam, zaradi njiju že od otroštva počnem to, kar obožujem. Zaradi njiju sem dirkač formule ena, s čimer sem izpolnil svoje sanje. Zmaga pa je za babico, ki zadnje čase ni preveč pri zdravju. Prejšnji teden sem jo obiskal in dejal sem ji, da bom zmagal. Nisem rekel kdaj, le da bom. Nisem pričakoval, da bo šlo tako hitro, a sem izjemno vesel, da mi je uspelo.”

Norris se je s prvo zmago prebil na četrto mesto v prvenstvu, naslednja dirka pa bo čez dva tedna (19. maja) v italijanski Imoli.

Vse stopničke Landa Norrisa:

1. Avstrija 2020: tretje mesto
2. Emilija Romanja 2021: tretje mesto
3. Monako 2021: tretje mesto
4. Avstrija 2021: tretje mesto
5. Italija 2021: drugo mesto
6. Emilija Romanja 2022: tretje mesto
7. Velika Britanija 2023: drugo mesto
8. Madžarska 2023: drugo mesto
9. Singapur 2023: drugo mesto
10. Japonska 2023: drugo mesto
11. Katar 2023: tretje mesto
12. ZDA 2023: drugo mesto
13. Brazilija 2023: drugo mesto
14. Avstralija 2024: tretje mesto
15. Kitajska 2024: drugo mesto
16. Miami 2024: zmaga


Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!