Pri Mercedesu so si očitno premislili, na kocki je ugled F1

Avtomoto 13. Dec 202116:05 4 komentarji
Pri Mercedesu so očitno ocenili, da bi boj na sodiščih prinesel več škode kot koristi. Foto: Guliverimage

Po poročanju angleškega portala The Times naj bi v ekipi Mercedes resno razmišljali, da po spornih trenutkih v zaključku VN Abu Dabija ne bodo vložili pritožbe na razsodišče Mednarodne avtomobilistične zveze (Fie).

Potem ko je Lewis Hamilton v zadnjem krogu zadnje dirke sezone izgubil rekordno osmo zvezdico, so pri Mercedesu besneli nad odločitvijo vodstva tekmovanja. Po mnenju nemškega moštva namreč ravnanje direktorja dirke Michaela Masija v zaključku ni bilo pravilno, posledica pa je bila, da je Max Verstappen Hamiltona prehitel, zmagal in postal svetovni prvak. Takoj po dirki so se pri Mercedesu z dvema pritožbama oglasili pri komisarjih.

Ti so včeraj po večurnem čakanju obe pritožbi Mercedesa zavrnili, a so osemkratni konstruktorski prvaki kmalu sporočili, da bodo boj nadaljevali na višjih sodnih instancah. Srebrni imajo do četrtka čas, da se pritožijo na FIA Court of Appeal (Razsodišče Mednarodne avtomobilistične zveze), da imajo to namen storiti, pa so na svojih družbenih omrežjih že včeraj tudi potrdili.

A očitno se zdaj situacija vendarle umirja, kot piše britanski The Times, naj bi bilo zdaj bolj realno, da do pritožbe ne bo prišlo. “Na kocki je ugled našega športa,” naj bi dejal šef Mercedesa Toto Wolff. Kot še razkriva vir britanskega časnika, pri letošnjih zmagovalcih med moštvi ne verjamejo, da bo pritožba uspešna in bi tako vplivala na končne rezultate, obenem pa bi “poskrbela za več škode kot koristi celotnemu športu”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje