Razočaranje je veliko, bo Hamilton sploh še dirkal?

Avtomoto 16. Dec 202116:21 4 komentarji
Lewis Hamilton. Foto: Guliverimage

Čeprav je Lewis Hamilton sredi letošnjega leta podpisal novo, dveletno pogodbo z Mercedesom, pa šef srebrnih Toto Wolff ni povsem prepričan, da bo sedemkratni svetovni prvak tudi v prihodnjem letu še član karavane. Avstrijec je v prvem odzivu po nedeljski dirki dejal, da se mu razplet prvenstva še naprej zdi povsem nerealen.

Le nekaj ur potem, ko je postalo jasno, da so pri Mercedesu zaključili s pritožbami in se sprijaznili z razpletom letošnje sezone formule ena, je njihov šef Toto Wolff podal sploh prvo izjavo za medije. Tako on kot Lewis Hamilton se nocojšnje gala podelitve v Parizu ne bosta udeležila, nagrado za osmi zaporedni konstruktorski naslov bo prevzel tehnični direktor nemškega moštva James Allison.

“Niti mene niti Lewisa ne bo tam. Sam bom prireditev izpustil, saj čutim zvestobo do Lewisa, obenem pa tudi zaradi osebne integritete. Pokal za konstruktorsko prvenstvo pa bo v imenu vseh delavcev v Brixworthu in Brackleyju prevzel Allison. Te ljudje naj se veselijo naše zmage med moštvi, uspelo nam je nekaj neverjetnega. Ta uspeh je fantastičen, res sem ponosen nanj,” je odločitev pojasnil Wolff.

Se bo Britanec sploh vrnil v dirkalnik? Foto: AP Photo/Darko Bandic via Guliver

Wolff nima zagotovila

Nato je opozoril, da bodo pri Mercedesu zaključek letošnje sezone zelo težko pogoltnili. “Rabili bomo veliko časa, da prebolimo to situacijo. Če nam jo bo sploh kdaj uspelo. Težko je, sploh za Hamiltona kot dirkača. Res upam, da bo nama in celotnemu moštvo nekoč uspelo premagati ves stres in bolečino, ki smo ju doživeli v nedeljo.”

Na direktno vprašanje, ali bo Hamilton, ki bo januarja prihodnje leto dopolnil 37 let, vztrajal v formuli ena vsaj še dve leti, kolikor ima veljavno pogodbo, je Wolff previdno dejal: “Res upam, da bo nadaljeval, saj je najboljši dirkač vseh časov. Kot dirkaču mu bo srce zagotovo govorilo naj nadaljuje, saj je na vrhuncu svojih moči. A res moramo s skupnimi močmi premagati nedeljske bolečine. Lewis je namreč človek vrednost.”

Red Bull dokončno slavi

Veliko bolj zadovoljni pa so jasno pri Red Bullu. Max Verstappen je bil deležen glasnega sprejema na sedežu moštva v angleškem Milton Keynesu. “Res je neverjetno biti del te ekipe. Kot sem že kot zelo čustven dejal po dirki, si želim ostati tu še 10 ali 15 let. Super se razumem z vsemi. V častnem krogu sem si dal res dal duška, kar od mene ne vidite pogosto. A ko zmagaš svetovno prvenstvo, kar je bil moj glavni cilj v F1, se mi zdi povsem normalno, da je bilo tudi nekaj solz,” je dejal Nizozemec.

“Imeli smo odlično strategijo. Pod varnostnim avtomobilom smo tvegali in uspelo nam je. Nič nismo imeli za izgubiti. Presenečeni smo bili, da pri Mercedesu niso storili enako. Kar naenkrat smo se znašli v perfektni situaciji. Max je imel le eno priložnost, le en krog in uspelo mu je. Kar dela našo zmago še večjo, je kvaliteta tekmeca. Mercedes in Hamilton sta v preteklih letih dobesedno uničila konkurenco, zdaj pa smo se z njimi enakovredno borili in jih tudi premagali,” pa se prvega naslova za rdeče bike po letu 2013 veseli šef ekipe Christian Horner.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje