Schumacherjeva žena o stanju Michaela: Vsi ga pogrešamo

Avtomoto 9. Sep 20218:46 > 10:02
Michael Schumacher se je ponesrečil na smučanju leta 2013. Foto: Mandoga Media

Žena Michaela Schumacherja Corinna je razkrila, da je njen mož Michael, ki se je težje ponesrečil leta 2013 med smučanjem v Franciji, še vedno med nami. "Drugačen, a tukaj," je v napovedniku za dokumentarec, ki se bo začel predvajati naslednji teden na Netflixu, povedala Nemčeva soproga.

#related-news_0

Podrobnosti o zdravstven stanju enega najboljših voznikov formule 1 vseh časov je bilo vse od nesreče 2013 zelo malo, družina je zahtevala spoštovanje zasebnosti in mediji so to v večji meri upoštevali, pred lansiranjem dokumentarca “Schumacher”, ki ga bo Netflix začel predvajati 15. septembra, pa je v napovedniku spregovorila žena sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1.

“Vsi pogrešajo Michaela, ne le jaz. Tudi otroci, družina, njegov oče … A Michael je še vedno tukaj, drugačen, a tukaj,” je povedala Corinna. “Vsak dan mi pokaže, kako zelo močan je,” je dodala soproga nemškega šampiona, ki se je pred osmimi leti huje ponesrečil na smučanju v francoskih Alpah v Meribelu. Z glavo je udaril ob skalo in kljub nadeti čeladi utrpel težje poškodbe glave.

Corinna in Mick. Foto: Frank Rumpenhorst

Trudili se bodo še naprej

“Delamo vse, kar je v naši moči, da bi bilo Michaelu bolje, da bi mu bilo udobno. In da bi preprosto začutil našo družino, našo vez. In ne glede na vse, bom naredila vse, kar lahko. Vsi bomo. Trudili se bomo še naprej kot družina, to bi si želel tudi Michael,” pravi Corrina.

Michael, ki je danes star 52 let, je v formuli 1 nastopal med leti 1991 in 2012. Zmagal je na 91 dirkah in bil sedemkrat najboljši v skupnem seštevku. Zdaj njegovo poslanstvo v F1 nadaljuje njegov sin Mick, ki trenutno vozi za Haas.