V Formulo 1 se vrača priimek Schumacher!

Avtomoto 2. Dec 20209:26 > 9:28 0 komentarjev
Formula 1

Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja, se bo v prihodnji sezoni preselil v elitno Formulo 1. V tekmovanju, kjer je njegov oče sedemkrat slavil naslov svetovnega prvaka, bo 21-letni Mick vozil za ekipo Haas.

Ameriška ekipa je že uradno potrdila večletno pogodbo z mladim Nemcem, ki tako dobiva prvo priložnost za dirkanje med elito.

Zelo sem zadovoljen, da lahko potrdimo Micka Schumacherja kot enega naših voznikov za prihodnjo sezono,” je dejal šef ekipe Haas Günther Steiner.

Michael Schumacher je sedemkrat slavil v skupnem seštevku Formule 1, hkrati pa se lahko pohvali s kar 91 zmagami v kraljici motošporta. Kako uspešen bo njegov sin?

Mick Schumacher je trenutno vodilni v skupnem seštevku Formule 2, kjer je do konca sezone samo še ena preizkušnja. Pri ekipi Haas bo v prihodnji sezoni moči združil z Rusom Nikito Mazepinom.

To, da bom del formule 1 prihodnje leto, je izjemno. Brez besed sem. Zahvalil bi se rad ekipi Haas, Ferrariju in njegovi akademiji za zaupanje,” je ob podpisu pogodbe razkril Mick in dodal, da vse dolguje staršem.

Pri Haasu so ob predstavitvi Micka pojasnili, da z letošnjima dirkačema ne bodo obnovili pogodb, kar pomeni, da Kevin Magnussen in Romain Grosjean ostajata brez delodajalca.

Grosjean je pretekli konec tedna preživel hudo nesrečo na dirki za VN Bahrajna, na srečo pa staknil le opekline. Grosjeana so v sredo že odpustili iz bolnišnice, na drugi dirki za VN Bahrajna pa ga bo zamenjal Brazilec Pietro Fittipaldi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!