V Zandvoortu dvotretjinska zasedenost

Avtomoto 15. Avg 20219:35 0 komentarjev
Legendarni Zandvoort bi moral dirko gostiti že lani, a je bila odpovedana zaradi koronavirusa. Foto: Guliverimage

Organizatorji velike nagrade Nizozemske so potrdili, da bo trinajsta dirka sezone v Zandvoortu potekala pred dvotretjinsko zasedenimi tribunami. Takšna odločitev je sledila navodilom nizozemske vlade, da naj omejijo število gledalcev.

Medtem ko dirkači in moštva formule ena uživajo na zasluženem poletnem oddihu, pa se v ozadju mnogi deležniki pripravljajo na nadaljevanje letošnje sezone. 12. dirka v letu 2021 bo organizirana konec avgusta, ko se bo karavana merila v belgijskem Spa Francorchampsu. Le teden dni kasneje (5. septembra) pa sledi velika nagrada Nizozemske.

Domača dirka enega glavnih zvezdnikov tega športa Maxa Verstappna se bo na koledar vrnila prvič po letu 1985, tam pa bi morali dirkači nastopati že lani, a je to preprečila epidemija koronavirusa. Ta bo tudi letos krojila dogajanje na Nizozemskem.

Tamkajšnja vlada je namreč organizatorjem dirke izdala navodila, naj tribune ne bodo povsem polne, pač pa naj omejijo število gledalcev. Po daljšem ugibanju je zdaj znano – navijači bodo lahko zasedli dve tretjini vseh sedežev, vse ostalo pa bo v legendarnem Zandvoortu potekalo po načrtih.

Jan Lammers, športni direktor velike nagrade Nizozemske. Foto: Guliverimage

Nekdanji dirkač formule ena in športni direktor dogodka Jan Lammers je dejal: “Sam to vidim kot dve tretjini poln kozarec. Izvedli bomo dirko. Tri podjetja v ozadju: dirkališče Zandvoort, SportVibes in TIG Sports so se odločili investirati v prihodnost formule ena v naši državi. Letošnja dirka pred množico oranžnih navijačev je le majhen korak k našemu končnemu cilju – organizirati največji ultimativni dirkaški festival na svetu.”

Ozračje na Nizozemskem bo zagotovo naelektreno, saj domačega matadorja Verstappna v dirkaškem seštevku od vodilnega Lewisa Hamiltona loči le osem točk. Samo teden dni po Zandvoortu pa bo sledila še tretja dirka popoletnega trojčka – velika nagrada Italije v Monzi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!