Vettel: Pri Ferrariju veliko emocij, a premalo zmag

Avtomoto 11. Dec 202010:23 0 komentarjev
Getty Images/Robert Cianflone

Sebastian Vettel bo prihajajoči konec tedna zadnjič sedel za volan Ferrarija. Nemec je pred VN Abu Dabija spregovoril o pritisku v kultnem rdečem dirkalniku, a tudi o veliki zapravljeni priložnosti leta 2018 v Hockenheimu, ko je bil sam odgovoren, da je zletel iz proge.

Leta 2018 je imel Sebastian Vettel morda celo najlepšo priložnost, da premaga Lewisa Hamiltona in s Ferrarijem pride do naslova svetovnega prvaka. A rdeči iz Maranella so enostavno naredili preveč napak, ena od njih je šla tudi na račun Vettla, ki je pred domačimi navijači v Hockenheimu naredil napako in zletel iz proge.

“Bolj mislim, da je bilo to leto mešanica dogodkov in emocij. Zagotovo to ni pomagalo, toda bilo je že toliko stvari, ki so se zgodile. Na primer smrt Sergia Marchionneja, potem se je zgodila sprememba Binotta in Arrivabeneja. Veliko stvari bi lahko šlo boljše, toda vse se zgodi z razlogom,” je Vettel odgovoril na vprašanje, ali je bil ravno odstop v Hockenheimu odločilni trenutek njegove avanture pri Ferrariju.

“Posebna je bila prva zmaga v Maleziji 2015, potem zmaga v Monacu 2017 ali Kanadi 2018. Bilo je nekaj zmag, ki bi jih izpostavil. Ne dovolj, toda bilo je veliko čustvenih trenutkov. Vmes se je ekipa spremenila, spremenili so se ljudje, ki vodijo. Atmosfera v garaži je vedno bila enaka in tu ni bilo velikih sprememb. Ferrari zapuščam kot tretji dirkač po številu zmag za Laudo in Schumacherjem, toda to ni bil cilj. Bile so večje ambicije, a jih nismo dosegli. Za mene se to poglavje končuje, novo pa začenjam z drugo ekipo,” je razglabljal Nemec.

Štirikratni svetovni prvak je govoril tudi o pritisku pri Ferrariju. “Nikoli nisem tako razmišljal, vedno sem prvi ugotovil, kaj pomeni biti tukaj. Ko sem na primer končal v pesku Hockenheima, sem bil ogorčen. Toda nisem potreboval vedeti, kako so bili navijači nezadovoljni zaradi tega. Nikoli nisem potreboval pritiska iz strani,” je dodal Vettel.

Nemec bo kariero nadaljeval pri Aston Martinu, kjer bo imel na voljo dirkalnik z Mercedesovim motorjem, medtem ko bo naslednje leto pri Ferrariju ob Charlesu Leclercu vozil Carlos Sainz.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!