Gajser najboljši na kvalifikacijah v Trentinu

Avtomoto 9. Apr 202218:03 0 komentarjev
Foto: Honda Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je bil najboljši v kvalifikacijah razreda MXGP pred nedeljsko veliko nagrado Trentina. Slovenski zvezdnik je vodilni v skupnem seštevku, pred drugouvrščenim Špancem Jorgejem Pradom (GasGas) pa ima 21 točk naskoka.

Prado je bil danes v kvalifikacijah drugi, za Gajserjem pa je zaostal pet sekund. Slovenski as je bil po startu v prvem krogu peti, nato pa je hitro začel prehitevati tekmece in gristi v zaostanek za takrat vodilnim Mitchem Evansom (Honda). Ujel ga je v sedmem krogu, Evans pa je na koncu zasedel tretje mesto.

Kvalifikacijsko dirko v razredu MX2 je dobil Francoz Thibault Benistant (Yamaha), slovenski predstavnik Jan Pancar (KTM) je bil 17. Od Slovencev je v evropskem pokalu v razredu EMX125 nastopil tudi Jaka Pekljaj (Husqvarna), ki je bil 12.

Prva vožnja v razredu MXGP bo v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10. V razredu MX2 bodo dirkali uro pred kraljevskim razredom.

Vodstvo tekmovanja je sicer danes na spletni strani objavilo še informacijo, da bo VN Portugalske v Aguedi del svetovnega prvenstva vse do leta 2024.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!