Hamilton se je opravičil Bottasu in Perezu

Avtomoto 9. Nov 20218:53 3 komentarji
Foto: Guliverimage

Po veliki nagradi Mehike je aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton vznemiril motošportno javnost z izjavami o moštvenemu kolegu Valtteriju Bottasu in dirkaču Red Bulla Sergiu Perezu. Britanec je na svoje izjave že reagiral, češ da je bil narobe razumljen.

Hamilton štiri dirke pred koncem sezone v prvenstvu formule ena za vodilnim Maxom Verstappnom zaostaja 19 točk. Na nedeljski dirki v Ciudad de Mexicu je Nizozemec zmagal že devetič v sezoni, Britanec pa se je znova moral zadovoljiti z drugim mestom. Po dirki je presenetil z izjavami, najprej je “okrcal” Valtterija Bottasa.

“Mislil sem, da je Valtteri bolje startal, zato sem skušal priti v njegovo zavetrje. A kmalu sem se znašel ob njem, kar je bilo dobro. Zapiral sem svojo stran steze, da nihče ne bi prišel mimo. Mislil sem, da bo tudi Bottas storil enako, a je pustil odprta vrata za Maxa. Ta je bil na dirkaški liniji, odlično je zaviral, jaz pa na notranji, umazani strani nisem imel možnosti,” je dejal dirkač Mercedesa.

Kmalu zatem je dejal še, da je imel Red Bull očitno res veliko premoč, če mu je lahko sledil še Sergio Perez. Večina navijačev je to dojela kot dejstvo, češ kako močan je dirkalnik rdečih bikov, da je bil še tako slab dirkač lahko hitrejši od njega.

Noče napačne interpretacije

A Hamilton se je na kritike glede obeh izjav odzval na instagramu, češ da je bil narobe razumljen.

“Želim se prepričati, da kar sem rekel v nedeljo, ljudje ne bi narobe razumeli. Imam veliko spoštovanja do Sergia Pereza in mislim, da odlično opravlja delo v novem moštvu. Močno se je izboljšal skozi sezono in za takšen preskok je potreben čas. Moj komentar je bil namenjen zgolj temu, da je v Mehiki zelo malo prehitevanj zaradi nizkega upora. Kljub temu mu je uspelo dirkati zelo blizu, kar le pokaže, koliko več sile k tlom (downforce) so imeli pri Red Bullu. Velik plus za Checa, da mu je to uspevalo,” se je najprej odzval na sporočilo Perezu, kmalu je sledilo še opravičilo Bottasu.

Start VN Mehike:

“Vsi imamo slabe dneve. Živimo in se učimo. V nedeljo sem dejal, da je Valtteri pustil odprta vrata in jasno so ljudje skočili v zrak in me kritizirali. Smo ekipa, zato zmagujemo in izgubljamo kot ekipa. Nobena oseba ni sama kriva za poraze ali sama zaslužna za zmage. Delujemo skupaj, dobro ali slabo. Lahko nas premagate, a ne morete nas zlomiti. Kar tako naprej, Valtteri,” pa je le uro kasneje zapisal še moštvenemu kolegu.

Ali sta bili opravičili Hamiltona iskreni ali pa gre le za izjavi za javnost, presodite sami. Jasno pa je, da Anglež ni navajen izgubljati, zato je takšnih kontroverznih izjav in dejanj v tej sezoni z njegove strani več kot v preteklih letih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje