Ko so vsi odšli, je štirikratni svetovni prvak pobiral smeti

Avtomoto 20. Jul 202117:46
Sebastian Vettel med pobiranjem smeti, foto: Twitter/@AstonMartinF1

Dirkač Aston Martina Sebastian Vettel je znan po dobrosrčnosti in preprostosti. To je vnovič dokazal po dirki v Silverstonu, ko ga je bilo moč opaziti med pobiranjem smeti na tribunah angleškega dirkališča.

“Pomembno je, da spoštujemo okolje in se ne zanašamo na druge, da pospravljajo za nami. Nekje moramo začeti, vsak od nas lahko prispeva,” je za uradni portal formule ena dejal Sebastian Vettel.

Vsi, ki dobro poznajo štirikratnega svetovnega prvaka formule ena dobro vedo, da ni šlo zgolj za predstavo za medije. Vettel pri svojih dejanjih ne išče pozornosti, a tokrat vendarle ni ušel objektivom fotografov.

“Seb, neverjeten si. Ponosna sem, da te podpiram. Izjemno je bilo s tabo tri ure pobirati smet s tribun. Kako navdušujoča izkušnja,” je zapisala ena od pobiralk smeti, ki so jih za seboj po razburljivi dirki pustili navijači. Za nedeljsko dirko se jih je zbralo 140 tisoč.

Za Vettlom, ki je še lani dirkal za Ferrari, je bila težka dirka, ki jo je zaključil predčasno. Že v četrtem krogu se je zavrtel in zdrsnil na 19. mesto, 12 krogov pred koncem pa zaradi okvare dirko končal brez uvrstitve.

Po dirki se je pridružil skupini, ki je s tribun dirkališča odstranjevala smeti. To je počel kar tri ure. Dan kasneje je odšel še v Slough v predelovalnico odpadkov, kjer si je pogledal, kako poteka recikliranje.

V Avstriji gradil čebelnjak

“Ali Seb sploh česa ne zmore?” se sprašujejo pri Aston Martinu, medtem ko je na pomoč priskočil tudi svojim mehanikom. Nemški dirkač je znan še po tem, da z mehaniki stke močne vezi, v garažah vseh ekip, katerih član je bil, je postal zelo priljubljen. Tudi zato, ker je pogosto z njimi pozno v noč, ko mrzlično iščejo prave nastavitve dirkalnika ali odpravljajo kakšne težave.

Vettel se sicer zunaj dirkališč le redko pojavi v javnosti. Ko se, poskuša svoje ime izkoristiti za osveščanje javnosti na raznorazne družbene probleme. Tako je v Avstriji s pomočjo otrok zgradil čebelnjak.

Komentari

Vaš komentar